Desmantellen una plantació de marihuana amb més de 2.000 plantes a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès).

Plantació de marihuana en una nau industrial a Sant Sadurní d'Anoia

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia van desmantellar, el dilluns 9 d’agost, una plantació de marihuana a l’interior d’una nau industrial a Sant Sadurní d’Anoia.

Van intervenir més de 2.000 plantes de marihuana

Els fets van passar  el mateix dia, al voltant de les 16:00, quan una dotació policial, que estava fent patrullatge ordinari de prevenció, va localitzar una nau industrial que desprenia una forta olor de marihuana i ventiladors en ple rendiment.

A l’interior de la nau els agents van localitzar diverses estances destinades al cultiu de marihuana i van intervenir més de 2.000 plantes, en plena floració, llestes ben aviat per a la seva collita.

Mossos d'Esquadra / Archivo

Els Mossos d'Esquadra desmantellen una plantació de més de 2.000 plantes de marihuana a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) / Arxiu

La xarxa elèctrica tenia una connexió il·legal

Tècnics de la companyia elèctrica van realitzar una inspecció i van comprovar que la nau presentava una connexió il·legal a la xarxa elèctrica. Finalment, la persona que tenia llogada la nau, un home de nacionalitat espanyola, de 52 anys i veí de Sitges (Garraf) està essent investigat pels fets.

No descarten més detencions

La investigació per part d’agents de la Unitat d’Investigació de l’Alt Penedès està oberta i no es descarten més detencions. Des de la comissaria de Sant Sadurní es continuen fent gestions per esbrinar i desmantellar aquest tipus de plantacions que puguin haver-hi a la seva demarcació. Aquesta és la cinquena actuació, en aquest any, dirigida a desmantellar locals dedicats al cultiu o emmagatzematge de drogues al territori.

Set detinguts en una operació antidroga al Priorat

Aquesta no ha estat l'única plantació que els Mossos d'Esquadra han desmantellat en els últims dies i, de fet, la setmana passada, van detenir set persones per un fet semblant: van descobrir una plantació al Priorat, van començar a investigar i van veure que es tractava d'un grup criminal de narcotràfic.

La investigació va començar l’octubre de l’any passat arran de diverses informacions sobre un pis situat a Cambrils, del qual hi havia sospites que allotjava ciutadans albanesos relacionats amb el cultiu de marihuana. 

Les plantacions estaven a Ulldemolins, Cabacés i la Figuera

Els investigadors van poder ubicar tres plantacions exteriors de marihuana al Priorat, on els caps de l’organització havien portat a ciutadans albanesos per fer de jardiners. Concretament, les plantacions es trobaven a Ulldemolins, Cabacés i la Figuera i, finalment, van poder detenir 7 persones presumptament implicades en els fets.