Les altes temperatures que fuetegen el país aquestes últimes setmanes continuen provocant importants incendis forestals, com el de Zamora (Castella i Lleó). Segons ha alertat la delegada territorial, Clara San Damián, la situació a la zona és "molt greu" i que la seva extinció "serà molt complicada". De fet, les flames de l'incendi han generat un moment de pànic a l'interior d'un tren de la línia Madrid-Ferrol.

Les flames del foc, molt a prop del tren

Al voltant de les 9:30 hores d'aquest matí de dilluns, el tren ha estat paralitzat a l'altura de Zamora-Puebla de Sanabria durant uns minuts. Els usuaris del tren han vist molt de prop les flames del foc, que s'apropaven devorant tot al seu pas, i no han tardat a gravar el tens moment per penjar-lo a les xarxes socials. En el vídeo s'escolta alguns passatgers dir "està aturat" i "què està fent", mentre el nerviosisme queda patent als seus rostres.

Per la magnitud de l'incendi, Renfe ha informat en el seu compte de Twitter que la línia ferroviària que connecta Madrid-Galícia i que passa per Zamora ha estat tallada.

Vídeo dels usuaris dins del tren veient molt de prop les flames I Imatge: Twitter @PacaoSeoanePerez

Alternatives per als passatgers

A causa d'aquest incident, Renfe proporcionarà una ruta alternativa per a tots aquells passatgers afectats pels talls perquè puguin continuar la seva ruta per carretera. Per als passatgers que tinguessin com a destinació Galícia, se'ls ofereix continuar per autobús des de Zamora a Puebla de Sanabria i després agafar un tren. D'altra banda, per a aquells que tinguessin com a destinació Madrid, hauran de continuar a Puebla de Sanabria per continuar per carretera fins a Zamora i allà agafar el tren per seguir amb el trajecte. Així mateix, Renfe ha lamentat les molèsties ocasionades per aquesta situació.

renfe
Renfe informa els passatgers diverses alternatives de viatge I Imatge: Twitter @Inforenfe

Gairebé 2.000 persones evacuades

La delegada territorial ha demanat als veïns de les localitats afectades pels incendis forestals que compleixin les ordres d'evacuació del Centre de Coordinació Operativa Integrat. De moment, fins a nou municipis han estat ja evacuats a Losacio (Zamora), amb un total de 1.800 veïns evacuats.

Mor un brigadista en l'incendi de Zamora

Aquest mateix incendi ha acabat amb la vida d'un brigadista, que va quedar atrapat al foc diumenge passat. Es va trobar el cadàver de l'home, de 69 anys, en una zona cremada en el municipi de Ferreruela. El treballador forestal estava treballant al costat d'altres companys en l'incendi, declarat de nivell dos en una escala de perillositat ascendent que va de zero a tres. El foc va poder originar-se per la caiguda d'un llamp en meitat d'una tempesta.