La passada nit de divendres va tornar-se en tragèdia per als comensals del restaurant Burro Canaglia, un conegut local de menjar italià del barri de Salamanca de Madrid. Al voltant de les onze de la nit, el petit establiment va convertir-se en un veritable infern per a les 30 persones, entre clients i treballadors, que eren a l'interior, després que una pizza flamejada provoqués un incendi; segons els testimonis, les flames van arribar fins al sostre, decorat amb plantes artificials, i es va estendre ràpidament pel restaurant.

"Va cremar tot en qüestió de deu segons", ha explicat a EFE Luis, una de les persones que estava sopant al Burro Canaglia quan aquest es va incendiar. "Tot va començar a cremar i es va expandir automàticament per tot arreu". El foc es va originar a l'entrada del restaurant, la qual cosa va impedir que els comensals poguessin sortir i posar-se a resguard. Carlos Marín, cap de guàrdia dels Bombers de Madrid, ha explicat que "algunes de les persones van refugiar-se al fons, mentre que altres van quedar-se atrapades just a la porta".

Captura
L'interior del restaurant Burro Canaglia de Madrid | Burro Canaglia Bar&Resto.

Dos morts i diversos ferits

Les flames i el fum van impedir que els clients i els treballadors del Burro Canaglia poguessin sortir, quedant-se atrapades en un petit espai que va convertir-se en "una ratera". L'incident va cobrar-se la vida de dues persones, una clienta de 43 anys i un cambrer de 25, i va deixar ferides altres dotze, de les quals sis estan ingressades en l'Hospital Gregorio Marañon amb pronòstic greu i dos es troben a l'UCI en estat crític. El restaurant no disposava d'una sortida d'emergència, i la ràpida arribada dels bombers, gràcies a la proximitat del parc, a només 300 metres, va evitar una tragèdia major.

Captura (1)
El local ha quedat completament destrossat per les flames | EFE.

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ha explicat en roda de premsa que el restaurant només comptava amb una sortida, ja que "per les dimensions del local i el nombre de comensals que té autoritzat, no era necessari que tingués una porta d'emergència", tot i que ha assegurat que l'Ajuntament estudiarà l'estat de la llicència. Si els bombers no haguessin arribat tan ràpidament, molt possiblement ningú hauria sobreviscut. Segons Ervigio Corral, directiu de guàrdia de Samur-Social, "l'absència de serveis d'emergència i rescat de manera immediata hauria significat la mort de totes les persones que es trobaven a l'interior".

La Policia Nacional està investigant el tràgic accident ocorregut al número 16 de la plaça Manuel Becerro. Els agents de la Unitat Científica han realitzat la inspecció ocular de l’establiment per a recavar proves que puguin confirmar amb exactitud l’origen d’aquest incendi.