Els Mossos d'Esquadra asseguren haver resolt l'execució d'un home vinculat al crim organitzat i al narcotràfic el passat 9 de maig a Salou, a la capital de la Costa Daurada, al Camp de Tarragona. La policia ha identificat a tres homes, els tres joves i d'origen magrebí, també amb vinculacions amb el crim organitzat, que van saber que el cap d'un clan rival estava de vacances a Salou i van entrar a l'Estat per executar-lo, tal com van fer. Ara els Mossos, amb la col·laboració de la Direcció de Cooperació Internacional i de Seguretat francesa (DCIS) han identificat i detingut els tres autors materials.

Assassinat a trets en un restaurant

Els fets es remunten a la nit del 9 de maig. Tot i no ser encara estiu, els carrers de Salou ja estaven plens i molta gent estava sopant en una terrassa del carrer de Saragossa quan un home de nacionalitat francesa i d'origen magrebí va ser abatut a trets al mateix restaurant. Mentre els tres presumptes autors fugien, diversos ciutadans van aconseguir retenir un dels homes fins que va arribar una patrulla de la Policia Local de Salou i el va detenir.

Amb un detingut i una arma intervinguda en aquell moment, els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de les investigacions. L'arrestat, que en un primer moment es va identificar amb una documentació sostreta a França, portava una arma de foc que, segons el resultat de la primera inspecció ocular per part de la policia científica, aparentment no s'havia fet servir en l'agressió mortal. A posteriori, les gestions efectuades amb les autoritats franceses van permetre identificar-lo, essent també un ciutadà de nacionalitat francesa amb nombrosos antecedents policials per delictes contra la salut pública i delictes violents, i d’origen magrebí.

 

En el moment dels fets, dos altres homes es van poder escapar i van aconseguir marxar fins a França. Els Mossos en tenien imatges de quan es van aturar en un restaurant a Tarragona. Les imatges de les càmeres de seguretat els van enregistrar mentre amagaven sota un contenidor un revòlver del calibre 38 que haurien fet servir en l'agressió mortal, juntament amb alguna peça de roba que portaven en cometre el fet i d'altres objectes. Mentre els dos autors eren al restaurant, una patrulla va aparèixer a la zona i ells van marxar de manera precipitada, abandonant tots els estris que havien amagat. Els investigadors van poder recuperar aquests objectes per relacionar-los amb els autors. Tots dos van poder continuar el seu recorregut fins a la Jonquera, on van abandonar el vehicle en un camí proper a la frontera i van entrar a França amb un altre cotxe per no ser detectats.

Una revenja entre bandes

Després d'aclarir qui era el detingut a Salou, els Mossos van poder relacionar els fets amb una revenja entre grups criminals francesos rivals. Els presumptes autors van localitzar la víctima a Salou, mentre es trobava de vacances, van baixar fins a la localitat tarragonina per cometre el fet i van tornar a França el mateix dia. Amb la col·laboració de la policia francesa, els Mossos van poder localitzar els dos homes i els van poder identificar. Els dos escapolits, com es va poder saber, es trobaven a presó provisional per un delicte menor, un, i per una temptativa d'homicidi, l'altre. Els Mossos, sota la batuta del Jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona, van traslladar tota la documentació del cas a les autoritats judicials franceses i fins i tot van extradir el detingut a Salou. Els tres ara són en una presó francesa i, segons la policia catalana, mitjançant la plataforma EUROJUST, com que els fets es van produir a Catalunya, però per una motivació d'un enfrontament ja investigat a França, seran jutjats allà.