Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, han desarticulat un grup criminal dedicat als robatoris amb violència i intimidació al centre de Barcelona. En l'operatiu policial, dut a terme el passat 15 de febrer, es van detenir set homes d'entre 21 i 43 anys i es van desmantellar tres pisos, dos al districte de Ciutat Vella i un altre a l'Hospitalet de Llobregat, que funcionaven com a punt de recaptació. Allà es compraven els objectes robats dels assalts amb l'objectiu de revendre'ls posteriorment a l'estranger. En total es van intervenir en aquests habitatges 224 telèfons mòbils, vuit ordinadors, onze tauletes i altres dispositius electrònics. A més, també s'hi van trobar rellotges d'alta gamma, plomes estilogràfiques i 3.500 euros en efectiu.

Els pisos funcionaven com a punts de compravenda dels objectes robats

La investigació es va iniciar a finals de 2022 quan diversos veïns de Ciutat Vella van alertar de l'augment de robatoris violents als seus carrers i com els lladres accedien a uns pisos que suposadament es feien servir com a punts de compravenda dels objectes robats. Els Mossos i la Guàrdia Urbana van establir diverses vigilàncies a aquests domicilis, on van constatar que hi accedien molts lladres multireincidents amb un llarg historial delictiu per robatoris amb violència o furts. A alguns d'ells se'ls va identificar i se'ls van comissar alguns dels objectes robats que portaven a sobre.

Els investigadors van poder demostrar que hi havia dos pisos al districte de Ciutat Vella de Barcelona i un altre a l'Hospitalet de Llobregat que funcionaven com a punts de recaptació. Allà, es compraven els objectes que els lladres aconseguien furtar als vianants del carrer i, posteriorment, es revenien a l'estranger. Els agents van detenir set persones com a presumptes integrants de l'organització criminal. Entre tots ells acumulen més de 35 antecedents policials. Després de passar a disposició judicial, quatre d'ells han ingressat a presó, mentre els altres tres han quedat en llibertat amb mesures cautelars. Els investigadors treballen ara a comprovar si s'havia denunciat el robatori dels objectes trobats i localitzar els seus propietaris.