La ciutat de Lleida està vivint en les últimes setmanes una onada de robatoris violents que té atemorits a gran part dels seus ciutadans. Sempre es produeixen de matinada, entre divendres i diumenge i en zones properes als principals locals d'oci nocturn de la capital del Segrià. El modus operandi sempre és el mateix: dues persones aborden la víctima per l'esquena quan passeja sola, li claven una forta empenta o l'agafen pel coll i li roben el telèfon mòbil i la cartera. Moltes vegades, els atacs es produeixen quan les víctimes es troben entrant als portals de casa seva. Els Mossos d'Esquadra ho estan investigant i creuen que es podria tractar dels mateixos lladres en la majoria de casos.

Només durant la nit de dissabte de la setmana passada, segons informa el diari Segre, es van produir cinc atracaments d'aquest estil a Lleida. Com a mínim, aquests són els que es van arribar a denunciar als Mossos d'Esquadra o la Guàrdia Urbana. La matinada anterior, se n'havia produït un altre. Els lladres actuen sempre durant les nits dels caps de setmana i a prop de discoteques del centre de la ciutat, aprofitant que les possibles víctimes vagin borratxes i l'assalt sigui més fàcil i sense que oposin gaire resistència. En tots els casos, els testimonis descriuen els atracadors com uns nois joves d'uns vint anys que vesteixen roba esportiva. Actuen de forma conjunta i mentre un d'ells agafa a la víctima, l'altre li treu els objectes de valor.

Un home va ser asfixiat en un d'aquests robatoris violents

La violència amb què actuen els atracadors és tal que podria haver arribat a produir-se una desgràcia. El passat 29 de gener, un home de 41 anys va ser assaltat de matinada a la cruïlla entre l'avinguda Prat de la Riba i el carrer Pi i Margall. Acabava de sortir d'una discoteca i tornava cap a casa quan els lladres el van agafar per l'esquena i el van asfixiar fins a estar a punt de matar-lo. Li van robar el mòbil i la cartera i el van deixar inconscient a terra, fins que una parella que passejava per la zona el va veure i el va poder ajudar.