Nou cas de violència masclista a Catalunya. La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat va detenir el passat 22 de gener un home de 28 anys com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere contra la seva parella després de pegar-li i deixar-la tancada al seu domicili. Els fets van passar en un habitatge del barri de Collblanc, tal com ha explicat l’Ajuntament de l’Hospitalet a través del seu compte de Twitter.

La víctima de maltractaments va demanar ajuda als policies des de la finestra

Uns agents de la Guàrdia Urbana que estaven patrullen per la zona van començar a sentir els crits d’auxili d’una dona des de la finestra de casa seva. Els policies s’hi van acostar i li van preguntar què passava, moment en què la dona els va explicar que la seva parella la maltractava i l’havia deixat tancada a l’habitació sense poder-ne sortir. La víctima dels maltractaments va llençar les claus del pis al carrer perquè els agents les poguessin agafar i la pugessin a rescatar.

Quan els policies van arribar a l’immoble i van accedir-hi, no hi havia ningú més que la dona tancada a l’habitació. En alliberar-la, van comprovar que tenia diverses lesions a la cara i ella els va explicar que li havia fet la seva parella poc abans de deixar-la tancada. Després de prendre-li declaració, es va muntar un operatiu per trobar l’agressor, que va poder ser detingut poc després i a qui se li han obert diligències per un delicte de violència masclista.

Les víctimes de violència masclista tenen un servei d’atenció permanent

Convé recordar que aquelles dones que siguin víctimes de violència de gènere per part de les seves parelles tenen a la seva disposició un servei d’atenció permanent al número 900 900 120. Es tracta d’un telèfon totalment gratuït i confidencial, que no deixa rastre a la factura telefònica. Tot i això, en cas de fer la trucada amb telèfon mòbil, cal esborrar-la de l’historial de trucades. També es pot demanar ajuda al telèfon d’emergències 112.