El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Fuengirola ha acordat el sobreseïment de la investigació penal oberta arran de la mort el 24 de desembre de 2019 de tres membres d'una família britànica que estaven de vacances en un complex hoteler de Mijas.

Mor un pare i dos nens a Mijas

A l'auto el magistrat assenyala que "no està degudament justificada la perpetració de cap delicte" i s'acorda l'arxivament de les actuacions amb el vistiplau del ministeri fiscal. Ocorre després que les nombroses proves practicades assenyalessin que no és procedent imputar a cap persona el fatal desenllaç, segons l'escrit.

Els fets van passar sobre les 13:00 hores en una piscina del complex Club La Costa World on la família, composta per cinc persones, passava uns dies de vacances. Segons els testimonis, una nena de 9 anys va tenir dificultats per sortir de la piscina, per la qual cosa tant el pare com un germà de 16 anys es van llançar a l'aigua amb la intenció d'auxiliar-la.

Els tres es van ofegar i van morir per asfíxia per submersió, "degut probablement a la falta de perícia per nedar unit a la tensió, nervis i pànic que van patir per intentar salvar la seva vida i la del seu familiar", indica la interlocutòria judicial. Aquesta teoria ha generat gran controvèrsia des que es va esdevenir el tràgic succés.

La vídua va tornar al Regne Unit juntament amb la seva altra filla

L'instructor fonamenta la decisió en què la investigació duta a terme per l'Equip de la Policia Judicial de Mijas de la Guardia Civil conclou que "no s'observa anomalia a la màquina de filtrat i neteja de piscina" i que "cap element de la piscina no presenta deficiència d'ús o presenta perill afegit a les activitats pròpies del medi aquàtic".

Ofegat piscina - Pixabay / Moerschy

Piscina / Pixabay - Moerschy

No obstant això, l'instructor deixa la porta oberta que els perjudicats considerin la possibilitat d'exigir responsabilitats en seu civil o administrativa per l'estat de la piscina, i afegeix que tenen dret a presentar un recurs de reforma davant del jutjat d'instrucció o d'apel·lació davant de l'Audiència de Màlaga.

Després de l'accident, en el qual va morir Gabriel Diya, un pastor evangèlic de 52 anys, a més dels seus fills Comfort, de 9 i Praise-Emmanuel, de 16, la seva vídua va tornar al Regne Unit juntament amb la seva altra filla, que llavors tenia 14 anys.