Enxampat després de fugir de l'hospital Arnau Vilanova de Lleida (Segrià). Els Mossos d'Esquadra han detingut el ferit en l'incendi d'aquesta matinada de dimarts a l'antiga fàbrica de galetes Virginias, al carrer Pintor García Lamolla del barri de Pardinyes. L'home, de 35 anys, està acusat dels delictes de calar foc a l'habitatge i un altre de lesions a la dona amb qui convivia a la nau industrial. La policia catalana investiga els fets com un possible cas de violència masclista per tal d'esclarir la relació entre l'arrestat i la víctima, que va necessitar ser traslladada a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona per haver patit cremades de diferent consideració.

Els dos ferits convivien a la nau i van anar al CAP pel seu propi peu

El foc ha cremat aquest dimarts de matinada la planta baixa amb força intensitat, atès que hi havia diverses fustes i matalassos on es trobaven les antigues oficines de la fàbrica lleidatana. Segons fonts pròximes al cas, l'home i la dona hospitalitzats vivien junts a la nau, tot i que encara no s'ha aconseguit saber quina era la relació exacta entre tots dos. Ambdós han patit cremades i han resultat ferits greus. És per això que han necessitat atenció mèdica urgent, tot i que quan han arribat els serveis d'emergències al lloc no hi han trobat ningú.

La parella hauria anat pel seu propi peu al Centre d'Atenció Primària (CAP) de Prat de la Riba de Lleida. Un cop allà, els facultatius presents els han derivat a l'hospital Vall d'Hebron, a la dona, i a l'Arnau Vilanova, a l'home. Aquest últim ha estat donat d'alta aquest matí i ha intentat fugir del centre per no acabar arrestat. Els Mossos d'Esquadra l'han localitzat i l'han detingut a l'espera del desenvolupament de la investigació policial, que podria derivar en un altre cas de violència masclista a Catalunya, on ja s'han registrat set dones mortes per crims de gènere des que va començar el 2023.

Els bombers de la Generalitat han rebut l'avís de l'incendi a les 4.12 hores d'aquesta matinada de dimarts. S'han traslladat amb cinc dotacions fins al lloc dels fets, al carrer Pintor García Lamolla de la ciutat. Per la seva part, la Guàrdia Urbana de Lleida ha tallat el trànsit a la zona i ha realitzat les tasques de prevenció fins que s'ha aconseguit controlar i extingir el foc. També han arribat ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) per atendre els ferits però, com ja s'ha dit, la parella va anar directament al CAP de Prat de la Riba per ser atesa. 

Els propietaris de la fàbrica van denunciar els que dormien a l'edifici

Els propietaris de l'antiga fàbrica de galetes Virginias, que s'ha incendiat aquest dimarts de matinada a Lleida, van interposar denúncia contra els que dormien a l'edifici el maig del 2022. Això concorda amb l'ocupació il·legal que la parella que ha patit cremades greus feia de la nau industrial gairebé abandonada. Segons han explicat fonts de La Paeria a Europa Press, els amos de l'habitatge tenen previst presentar la llicència d'enderrocament de la infraestructura entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana. Tot i que els bombers han assegurat que no hi ha danys estructurals fruit del foc.