Els Mossos d’Esquadra investiguen l’incendi de l’antiga fàbrica de galetes Virginias de Lleida. El foc s’ha originat poc després de les quatre de la matinada d’aquest dimarts i ha cremat part de les oficines de l’edifici, que fa mesos que es troba ocupat. Dues de les persones que es trobaven a l’interior han quedat ferides greus i han estat traslladats a sengles centres hospitalaris.

FÀBRICA VIRGINIAS
La fàbrica de galetes Virginias, cremada | ACN. 

Dues persones ferides 

Els Bombers han rebut l'avís a les 4:12 hores i s'han desplaçat amb cinc dotacions fins a la nau abandonada, situada al carrer Pintor García Lamolla del barri de Pardinyes de la capital del Segrià. En arribar al lloc, van trobar que el foc havia afectat diverses fustes i algun matalàs que els ocupes havien deixat a l'interior. Segons ha avançat el diari Segre, dues persones han patit cremades, tot i que en arribar els serveis d'emergència ja havien marxat.

Les víctimes, un home i una dona, haurien abandonat la nau pels seus propis mitjans, i van acudir al CAP de Prat de la Riba. La dona havia sofert les ferides de major gravetat, i un helicòpter del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha traslladat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. L'home, amb ferides menys greus, ha estat transportat en ambulància a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, a Lleida.

Investigació oberta

Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació per determinar les causes i l’origen del foc. Els veïns de Pardinyes fa mesos que havien denunciat l'ocupació de la nau abandonada, tot i que a hores d’ara la policia catalana no ha trobat cap indici de criminalitat. Per la seva part, els bombers han treballat en l’extinció de l’incendi fins a tres quarts de cinc de la matinada, i han seguit amb les tasques de ventilació fins a primera hora del matí d’aquest dimarts.