Així com els treballadors saben que als 65 anys ja es poden jubilar, els lladres no tenen una edat marcada per retirar-se i deixar la seva vida delictiva. Normalment, ho acostumen a fer abans d'arribar a aquesta edat, però existeixen alguns casos excepcionals, com el de l'home de 70 anys que ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra aquesta setmana acusat de ser el presumpte autor de dos robatoris amb força en establiments comercials de la Garrotxa

El primer dels dos robatoris es va produir el passat 27 de febrer, cap a dos quarts de dotze del matí, en un local del carrer Jaume de Cal Valent de Sant Esteve d’en Bas. L'home va forçar la persiana per poder entrar a robar, però una veïna va sentir els sorolls i el va veure. La dona va fotre-li un fort crit i el lladre va acabar marxant sense arribar a emportar-se res ni accedir el local en veure que havia estat descobert. Per aquest motiu, només se l'acusa d'un robatori amb força en grau de temptativa.

El passat 6 de març va tornar a cometre un nou robatori, aquesta vegada al carrer Volcà de Santa Margarida de Sant Cristòfol les Fonts. Va forçar la persiana de l'establiment i, en aquesta ocasió, sí que hi va poder accedir sense que ningú l'enxampés 'in fraganti'. El lladre es va poder emportar uns 500 euros en moneda ucraïnesa, 100 euros en moneda polonesa i 500 euros. La Unitat d'Investigació dels Mossos d'Olot va acabar identificant el presumpte autor del robatori, un home de 70 anys a qui li constava com a residència un domicili de Manresa.

Finalment, en col·laboració amb la Unitat d'Investigació de Manresa, l'home va poder ser detingut el mateix 6 de març al migdia al carrer Sant Joan del Coll de la capital del Bages, segons informe el Diari de Girona. En el moment de la detenció, l'arrestat duia a sobre documentació i diners del robatori a Sant Cristòfol les Fonts i anava vestit exactament igual que quan l'havia comès. El lladre, a qui li consten més d'una vintena d'antecedents policials, va ser detingut i passarà a disposició judicial aquest dimecres.