L'ús d'aplicacions de cites per a conèixer gent nova o intentar trobar l'amor està cada cop més estès, però a vegades la persona desconeguda que s'amaga a l'altra banda de la pantalla pot no tenir les mateixes intencions. Pot ser que el seu veritable objectiu sigui buscar una víctima a qui robar. En aquest sentit, la Policia Nacional ha anunciat aquesta setmana que ha desarticulat un grup de lladres que feia servir aplicacions com Tinder o Bumble per captar potencials víctimes. S'han detingut cinc persones colombianes que haurien comès prop d'una desena d'assalts a Madrid i Barcelona seguint el mateix modus operandi, el conegut mètode del "petó de la son".

El petó de la son, el perillós mètode amb què droguen a les víctimes

En la tècnica del "petó de la son", els delinqüents busquen homes al voltant dels 60 anys, amb gran poder adquisitiu i que tinguin un perfil obert en una aplicació de cites. Com esquer fan servir una noia jove, d'uns 20 anys, que és qui fa la connexió i qui manté les primeres converses. Primerament, li intenta treure informació i li demana fotografies on aparegui ell, per veure si vesteix roba cara o si porta un rellotge de luxe. En cas que sigui així, li demana tenir una primera cita, moment en el qual comença l'acció. Durant la vetllada, la dona col·loca una gran quantitat de somnífers a la beguda de la víctima, que al cap de poca estona queda inconscient.

Amb l'home fora de combat, se sumen els altres membres del grup criminal i li saquejen la casa. S'emporten tot allò de valor que poden, des de televisors i ordinadors fins a rellotges i joies. També tots els diners en efectiu que troben i les seves targetes de crèdit, amb les quals es dediquen a comprar compulsivament productes de luxe a través d'internet. No és fins al cap d'entre 24 i 48 hores, a causa dels efectes de la gran quantitat de somnífers que ha pres, que la víctima es desperta i s'adona del robatori. En alguns casos, fins i tot, si la dosi de droga subministrada és molt elevada, l'home pot haver d'acabar a l'hospital per rebre atenció mèdica.