Passen les hores i augmenta la desesperació i el pessimisme entre els familiars i amics de l'Álvaro Prieto, el jove de 18 anys desaparegut a Sevilla durant el matí del passat dijous 12 d'octubre. El jove, estudiant d'enginyeria i futbolista a l'equip juvenil del Córdoba CF, havia sortit de festa amb uns amics a la discoteca Theatre de la capital andalusa. En acabar, va marxar cap a l'estació de trens de Santa Justa, a uns 45 minuts caminant des del local. "Ja vaig cap a la parada" li va dir per WhatsApp als seus pares a les 7.22 hores. El noi tenia un bitllet comprat per un Avant que sortia cap a Còrdova a les 7.35 hores, però el va perdre.

Sense diners i sense bateria al seu telèfon mòbil, a les 8.55 hores va travessar les vies i es va intentar colar en un AVE que anava cap a Barcelona i que també feia parada a Còrdova. Els vigilants de seguretat de Renfe el van veure i el van fer fora del tren. Després d'això, les càmeres de seguretat el van veure sortint de l'estació al voltant de les nou del matí. És l'última imatge que es té d'ell. Els vigilants asseguren que va intentar tornar a entrar des de l'exterior per un lloc d'accés prohibit, però el van tornar a expulsar.  Una dona assegura que cap a les 10.30 hores, el va veure passejar sol per l'avinguda Kansas City, paral·lela a l'estació. Ja no se sap res més d'ell.

Intenten esbrinar si va fer autoestop per arribar a casa

Els seus pares, en veure que no arribava a casa i que no podien contactar amb ell per telèfon, en van denunciar la desaparició. Policia Nacional, juntament amb Policia Local de Sevilla i Guàrdia Civil, han muntat un dispositiu de recerca per l'estació, pels carrers del voltant o per les vies. A la recerca també s'hi han sumat familiars, amics i companys d'equip, després que la RFEF suspengués el partit que havien de jugar aquest cap de setmana. 

Els cossos policials ho han catalogat de "desaparició inquietant" i estan dedicant tots els seus esforços en trobar-lo. A hores d'ara, els investigadors se centren a esbrinar si hauria pogut fer autoestop per intentar arribar fins a casa seva. S'estan revisant les càmeres de seguretat de la zona, rastrejant els senyals de telefonia i buscant possibles testimonis, però a hores d'ara encara no s'ha pogut trobar cap pista i ningú ha pogut contactar amb ell.

La família creu que va ser segrestat o atropellat

Els seus familiars descarten que sigui una desaparició voluntària. De fet, argumenten que el van fer fora de l'estació precisament perquè s'havia colat en un tren per poder tornar a casa. Per això, tenen dues hipòtesis sobre que li hauria passat. La primera és que algú l'hagués atropellat accidentalment. La segona és que es pogués haver pujat en algun cotxe i que l'haguessin segrestat o li hagués passat alguna cosa dolenta. L'esperança de trobar-lo amb vida, però, no la perden.