Agents de la Unitat de Policia Marítima dels Mossos d’Esquadra van denunciar el passat diumenge el patró d’una embarcació d’esbarjo a l’Hospitalet de l’Infant, Baix Camp, acusat de realitzar pesca prohibida. L’home havia fugit d’un control policial llençant per la borda els peixos que havia aconseguit pescar il·legalment. Es tractava de tonyina vermella, una espècie protegida que no es pot pescar.

El patró de l’embarcació va fugir d’un control policial llençant els peixos per la borda

Els agents dels Mossos d’Esquadra estaven al Club Nàutic de l’Hospitalet de l’Infant duent a terme un control rutinari de documentació d’embarcacions i de pesca quan van veure una embarcació esportiva a la bocana del port. Quan el patró va veure els policies, abans fins i tot qui l’obliguessin a aturar-se per demanar-li els papers, va virar 180 graus i va començar a fugir aixecant totes les sospites per part dels agents.

Durant la fugida, els mossos van veure com l’home anava llençant pel costat de popa uns peixos que portava dins una nevera. Els agents van indicar a l’embarcació que atraqués al costat de la seva posició i en van identificar el patró. Posteriorment, van comprovar que els peixos que havia llençat al mar eren quatre tonyines vermelles que entre totes ells pesaven una mica més de tres quilos.

La tonyina vermella disposa des de l’any 2008 d’un Pla de recuperació específic de l’espècie per la reduïda quantitat d’exemplars que queden al mar Mediterrani i a l’oceà Atlàntic. Actualment, la seva pesca està estrictament regulada i l’incompliment d’aquest pla pot comportar infraccions greus previstes a la Llei 2/2010 de pesca i acció marítimes de Catalunya o de la Llei 3/2001 de pesca marítima de l'Estat. Per aquest motiu, el patró de l’embarcació va ser denunciat i se li van intervenir les quatre tonyines que havia pescat i les dues canyes de pescar que havia utilitzat.