Poques coses són més condemnables que l'assassinat d'un nounat, però sembla que Piotr Gierasik, de 54 anys, i la seva filla Paulina, de 20, han superat el llindar de l'horror. I és que aquest tàndem no només ha posat fi a la vida de tres bebès, sinó que, a més, eren els seus propis fills, fruit de les seves relacions incestuoses que, segons ha revelat la investigació, mantenien des de fa anys. Els Gierasik, veïns del petit poble de Czerniki, situat al nord de Polònia, han estat detinguts aquest dissabte després que la policia del districte hagués trobat al soterrani de casa seva el cadàver dels tres nadons. 

Segons el fiscal de Czerniki, Mariusz Duszynski, Piotr i Paulina Gierasik s'enfronten a la cadena perpètua pels càrrecs d'assassinat i incest, i després de la seva detenció i posterior interrogació, han ingressat a la presó, on romandran durant els pròxims tres meses a l'espera que se celebri el judici del cas. Per la seva part, la Fiscalia està a l'espera de rebre els resultats de les autòpsies practicades als tres bebès per determinar com van morir, i els investigadors continuen registrant la casa dels Gierasik en cerca de més proves que puguin confirmar l'incest i els assassinats. 

La casa dels horrors 

Segons han explicat els veïns a la premsa local, els Gierasik es van mudar al poble fa 15 anys, després de la mort de la dona de Piotr i mare dels seus fills, dotze en total, de diferents edats. Durant tot aquest temps, la família ha estat sota la tutela dels serveis socials, ja que Piotr no treballava, però havia de fer-se càrrec d'alguna manera de tots aquests nens. Els darrers anys, els veïns van notar un canvi en la relació entre ell i la seva filla Paulina: caminaven agafats de la mà i ella li deia pel seu nom de pila; el pare fins i tot li va rapar el cabell perquè altres nois no la miressin.

Els qui van fer sonar l'alarma van ser les companyes de feina de Paulina. Segons han relatat, van sospitar que podia estar embarassada perquè va començar a vestir roba molt més ampla, i es va absentar durant uns mesos, després dels quals va tornar molt més prima i amb aparença d'estar malalta. Des de feia temps que se sentien crits des de l'interior de la casa, i tot plegat va fer sospitar que alguna cosa no marxava bé. 

Amagaven els cadàvers al soterrani 

I les pitjors sospites de tothom s'han fet realitat aquest cap de setmana. La policia ha escorcollat la casa familiar, i ha trobat els cadàvers dels tres bebès enterrats al soterrani, en unes tombes poc profundes i embolicats en bosses de plàstic. Segons els mitjans polonesos, els dos primers cadàvers van ser descoberts el divendres, mentre que el tercer ha aparegut dissabte, després de les detencions.