La policia de Polònia ha detingut un grup de sis homes acusats d’haver assassinat cinc avis enverinant-los amb alcohol adulterat, a més d’intentar fer el mateix amb altres sis. També se’ls imputen 18 delictes de falsedat documental, ja que convencien a les víctimes d’incloure’ls als seus testaments i amb els quals s’apoderaven dels seus habitatges un cop els propietaris eren morts. Els fets delictius van tenir lloc al districte de Praga de Varsòvia durant els darrers cinc anys.

Es guanyaven la confiança de les víctimes

Els membres del grup seleccionaven curosament les seves víctimes. En primer lloc, buscaven homes d'edat avançada que visquessin sols i que no tinguessin familiars ni amistats molt properes. Un cop al punt de mira, s'apropaven a ells en actitud afable, oferint-los companyia i ajuda per dur a terme les tasques de la llar, amb la qual cosa aconseguien establir un ambient de confiança i seguretat entre ells i les víctimes.

Durant mesos procuraven mantenir les bones relacions amb aquests homes, i, d'alguna manera, els convencien perquè canviessin els seus testaments ,incloent-los en ells, de manera que, oficialment, tenien dret a heretar les cases de les víctimes. El grup comptava també amb els serveis d'un comptable que actuava com a còmplice i que els facilitava els tràmits legals amb els quals obtenien accés als immobles. Un cop s'havien assegurat que apareixien als testaments, començaven a matar lentament i de manera molt subtil les víctimes, subministrant-los isopropanol diluït en alcohol que, al cap de poc temps, acabava provocant la mort dels homes per enverinament.

Delatats per la parella d’un dels integrants del grup

La banda va actuar de manera impune durant cinc anys, fins que la parella d'un dels membres va alertar a la policia de Polònia del que succeïa. Després d'una minuciosa investigació, van poder localitzar la víctima actual, en la casa de la qual van trobar una ampolla d'1,5 litres plena d'isopropanol. Els cinc membres han estat arrestats i estan a l'espera que comenci el judici contra ells, previst per al pròxim 12 de juliol.