Una persecució dels Mossos d’Esquadra va acabar amb el lladre fugit el passat dijous a la nit. El delinqüent acabava de sostreure un vehicle d’una casa particular situada al barri de Casellas de Ripoll (Ripollès), però ho va haver d’abandonar després d’estavellar-lo a Olot (la Garrotxa). Els agents han emès una ordre de crida i cerca per detenir-lo, i sospiten que seria l’autor d’una sèrie de robatoris que van tenir lloc el passat 23 de febrer als barris de Casellas i Vista Alegre de la localitat.

Persecució en plena nit

Segons el Diari de Girona, el robatori va tenir lloc al voltant de les onze de la nit del passat dijous. El lladre va forçar la porta del garatge d'una casa unifamiliar, i va marxar amb el cotxe que hi havia aparcat. Els propietaris se'n van adonar gairebé a l'instant en sentir el soroll del vehicle arrencant, i van veure com el lladre fugia direcció Vallfogona del Ripollès. Van trucar immediatament als Mossos d'Esquadra, els qui van avisar a les unitats que hi havia en aquell moment patrullant per la zona.

Un dels cotxes patrulla va identificar el vehicle sostret i van començar a perseguir-lo fins a Olot, on el lladre, presa del pànic, va perdre el control i va estavellar el cotxe a la vora de la carretera. No obstant això, els Mossos no van poder detenir-lo, ja que va sortir corrents, eludint els agents. Des de llavors té una ordre de crida i cerca, i els Mossos d'Esquadra estan treballant per tal de localitzar-lo i detenir-lo com al més aviat possible.

Lladre reincident

La policia catalana sospita que aquest individu és el responsable de, almenys, altres quatre robatoris que van tenir lloc aquell dia als barris de Casellas i Vista Alegre de Ripoll. En les quatre ocasions va entrar en domicilis forçant les portes, i durant un dels furts va enfrontar-se amb el propietari. A conseqüència de la baralla, l'inquilí va acabar amb algunes ferides lleus a la cara.

La principal teoria amb la qual treballen els Mossos és que l'autor d'aquests robatoris és una sola persona, tot i que la família del vehicle sostret assegura que eren almenys dos, ja que algunes de les pertinences que tenien al seient del copilot havien acabat a terra. Els afectats no han pogut recuperar el vehicle, que va quedar completament destrossat, però sí una cartera amb 30 euros en efectiu que el lladre va deixar enrere quan va fugir de l'escena del sinistre.