Un narcotraficant intenta fugir de la policia pels carrers de Platja d'Aro (Baix Empordà). Un home de 32 anys va ser sorprès per una patrulla de paisà aquest dilluns de matinada mentre feia un intercanvi de cocaïna des del cotxe. Els agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local van intentar aturar-lo  quan van verificar els fets, però l'individu, en veure'ls, va prémer l'accelerador del vehicle i va anar-se'n a tota velocitat pels carrers del municipi gironí. Tanmateix, després d'uns minuts conduint de forma temerària pel centre de la localitat, van atrapar-lo i va quedar arrestat.

Persecució i detenció del narcotraficant

La detenció del traficant va donar-se poc després de les dotze de la nit, quan una dotació mixta de paisà que feia patrullatge preventiu per Platja d'Aro van presenciar com un home feia un intercanvi de droga des del cotxe. Havia aturat el seu vehicle al carrer València i, des de dins, va passar els embolcalls a un comprador. Els policies van posar els llums prioritaris per aturar-lo, però l'individu va accelerar i va protagonitzar una persecució, a la qual va intentar burlar la policia abandonant el cotxe i fugint a peu.

Mentre corria es va desfer d'una bossa on duia fins a 79 embolcalls de cocaïna. Els agents que anaven darrere seu van aconseguir interceptar-lo. Un cop atrapat, van procedir a escorcollar-lo i van trobar dos telèfons mòbils i diversos bitllets fraccionats. Poc després van agafar el que havia llençat al carrer i van veure que els paquets de droga pesaven entre 0,60 i 1,23 grams.

Droga confiscada per la Policia Local de Platja d'Aro i els Mossos d'Esquadra / ACN
Droga confiscada per la Policia Local de Platja d'Aro i els Mossos d'Esquadra / ACN

Detingut i en llibertat provisional

L'home, de 32 anys i veí de Platja d'Aro, tenia antecedents policials per fets similars. Ara ha sumat tres més, atès que està acusat d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, un altre de conducció temerària i per resistència a agents de l'autoritat. El detingut ha passat aquest dimarts a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i el magistrat ha decretat la seva llibertat provisional.