Agents de la Guàrdia Civil han detingut un home de 40 anys a la Jonquera, a l'Alt Empordà, després d'una persecució digna de pel·lícula per l'autopista AP-7 en què el fugitiu anava amb el cotxe carregat de droga. Els fets van tenir lloc aquest dijous en un control de trànsit del Grup d'Acció Ràpida (GAR), quan els agents van donar l'alto a un cotxe amb matrícula espanyola que circulava en direcció a la frontera amb França. El conductor del vehicle, en lloc de fer cas a les autoritats policials, va començar a fer maniobres per evitar-los i, fins i tot, el van haver d'esquivar perquè va estar a punt d'atropellar-los.

El fugitiu va canviar de sentit i va començar a circular en direcció contrària, posant en perill la resta d'usuaris que anaven per aquella via i que el van haver d'esquivar per no acabar xocant amb ells frontalment i provocant un greu accident. Diverses patrulles de la Guàrdia Civil van iniciar una persecució per l'autopista per tal d'atrapar-lo, tot i que finalment va ser el mateix conductor qui va aturar el vehicle al voral de la carretera i va intentar continuar la seva fugida a peu. El seu intent, però, va durar uns pocs metres fins que els policies el van poder atrapar.

El maleter del cotxe anava ple de droga

En escorcollar el vehicle van descobrir el motiu pel qual l'home havia girat cua en donar-li l'alto i havia començat a anar contra direcció per fugir d'ells. Al maleter del cotxe hi van trobar uns 33 quilos d'haixix repartits en dues bosses. Automàticament, l'home, de nacionalitat espanyola i veí de Ceuta, va ser detingut per la Guàrdia Civil com a presumpte autor de delictes contra la salut pública, contra la seguretat viària i contra l'ordre públic. La droga va ser requisada i l'home, després de passar per les dependències policials, ha estat posat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que serà qui decreti si queda en llibertat o ingressa a presó provisional.