Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 44 i 51 anys, com a presumptes autors de dos furts que el 15 i el 22 de desembre de 2022 es van perpetrar a l'interior de dos vehicles a l'autopista AP-7, a l'àrea de servei del Mèdol a Tarragona. En els dos robatoris, els lladres van seguir el mateix modus operandi: un d'ells distreia la víctima amb qualsevol excusa, mentre l'altre aprofitava el moment per accedir a l'interior del vehicle per l'altra banda i emportar-se tots els objectes de valor que hi hagués a l'interior. Un cop dut a terme el robatori, els lladres fugien en un altre vehicle i quan la víctima tornava a entrar al seu cotxe, es trobava què l'havien robat.

 

Arran d'aquestes dues actuacions, la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) dels Mossos d'Esquadra va iniciar una investigació sobre els fets. Els investigadors van poder localitzar a Badalona els dos lladres i el passat 14 de febrer van ser detinguts. Es tracta de dos homes sud-americans amb nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, acostumen a actuar en hotels o a les terrasses de bars i restaurants a Barcelona, encara que alguna vegada fins i tot arriben a actuar als interiors. Després de passar a disposició judicial el passat dijous, el magistrat en va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Un altre detingut per un robatori similar a l'AP-7

Als dos lladres detinguts el passat 14 de febrer, se li ha de sumar un tercer detingut aquest dimecres, 22 de febrer. Cap a les 18.30 hores, els Mossos han arrestat un home de 57 anys per un altre robatori comès aquesta mateixa tarda al pas de l'autopista AP-7 per Tarragona i seguint el mateix modus operandi. El detingut és un altre vell conegut de la policia catalana amb 73 antecedents. La investigació per part dels Mossos continua oberta i no es descarta que pugui haver-hi més detencions.