Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte cinc persones després d'una perillosa persecució per la partida del Pla de Montsó, a Lleida. Els detinguts, tres homes i dues dones d'entre 21 i 29 anys, fugien d'un control policial fins que van ser enxampats en patir un accident. A l'interior del vehicle, els agents van trobar gairebé 3 quilograms de marihuana valorats en 15.500 euros. Els arrestats han quedat acusats d'un delicte de conducció temerària, un de desobediència a l'autoritat i un tercer contra la salut pública.

Derrapant per un camí de terra

Els fets han tingut lloc aquest dissabte 18 de febrer al migdia. Una dotació dels Mossos d'Esquadra que es trobava realitzant controls rutinaris es va adonar de la presència d'un cotxe que sortia d'un camí lateral de terra. El vehicle anava a gran velocitat i derrapant a les corbes. Els agents els van fer senyals perquè paressin, però els delinqüents van girar cua sense respectar la resta dels vehicles que hi havia en aquell moment a la carretera.

Els altres cotxes van haver d’apartar-se a la vora de la carretera per evitar una col·lisió, i els Mossos d’Esquadra es van disposar a perseguir-los. La cacera va ser complicada, ja que la carretera no era molt ampla i passaven molts cotxes, fet que augmentava la perillositat de la situació. Per tal d’evitar una desgràcia, els policies van distanciar-se del cotxe que fugia. Com a conseqüència els van perdre el rastre per la zona de la partida Torres de Sanui.

Enxampats després d’accidentar-se

La temeritat amb la qual fugien els detinguts els va jugar una mala passada. Poc després de deixar els Mossos enrere, van patir un accident i es van quedar sense manera d’escapar. En un principi van decidir amagar-se en una espona, però no van poder evitar ser enxampats pels agents.

I és que una patrulla fora de servei es va fixar en el cotxe estampat contra un arbre en una plantació d'oliveres, amb les portes obertes i el motor encara engegat. Ho van comunicar als altres agents, els qui no van perdre el temps en apropar-se fins al lloc de l'accident. A l'escena van trobar els cinc fugitius i, després d'escorcollar el seu cotxe, van trobar també 2,6 quilos de maria. Els detinguts han passat aquest diumenge a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.