Un home esquiva un control, gairebé atropella diverses persones amb el cotxe i fuig pel Gironès. Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 45 anys a Aiguaviva després d'una persecució a tota velocitat des de Riudellots de la Selva. Els fets van tenir lloc cap a la una del migdia d'aquest dijous, per les rodalies de l'aeroport de Girona-Costa Brava, quan el sospitós va arribar a la zona on hi havia els agents d'una patrulla de Santa Coloma de Farners fent un control preventiu de robatoris a l'AP-7 a Riudellots. Però, en veure'ls, va fer una maniobra brusca per esquivar el control i va escapolir-se d'una gran accelerada.

 

Persecució i entrada al Gironès

Amb aquesta maniobra per poc no atropella un agent, que va haver de saltar per evitar que l'envestís. L'home va escapar-se per la carretera GIV-5331, en direcció a Aiguaviva, on finalment el van detenir, gairebé vuit quilòmetres després. Els Mossos d'Esquadra el van perseguir i van veure, durant la fugida, que l'individu va estar a punt d'emportar-se per davant dos ciclistes, a més de posar en perill a la resta de conductors que circulaven per allà. Però la policia catalana no el va enxampar al ral·li, precisament, sinó que l'ara arrestat va xocar amb una patrulla i va haver d'aturar-se, tot i que va sortir del cotxe i va continuar corrent camp a través.

Una vegada l'home ja no era al cotxe i es trobava corrent pel camp, els Mossos d'Esquadra el van perseguir a peu i el van poder capturar i detenir minuts després. Va ser, aleshores, quan els agents es van adonar que presentava símptomes evidents d'estar sota els efectes de l'alcohol, per la qual cosa li van demanar que es fes la prova. Ell es va negar. No obstant això, els policies van continuar amb l'escorcoll, comprovant que el cotxe que conduïa havia estat robat a Ulldecona (Montsià) i que circulava sense carnet.

Imatge dels cotxes patrulla dels Mossos d'Esquadra després de la persecució que va acabar a Aiguaviva / CME
Imatge dels cotxes patrulla dels Mossos d'Esquadra després de la persecució que va acabar a Aiguaviva / CME

Detingut i amb dues ordres de cerca i captura

Tot un cúmul d'infraccions per les quals va acabar detingut. L'home de 45 anys, a més, tenia vigents dues ordres judicials de cerca i captura, un d'ells per ingrés a presó. Està acusat, després dels fets ocorreguts entre Riudellots de la Selva i Aiguaviva, d'un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle, un de danys, un altre per no voler sotmetre's a les proves d'alcoholèmia i un darrer per atemptat als agents de l'autoritat. Els policies, després de portar-lo dijous a dependències policials, l'han posat aquest divendres a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona.