L'Europol actualitza la seva llista dels més buscats a la Unió Europea. Entre els delinqüents fugats se'n troben dos que estan en recerca i captura a Espanya i, per tant, per les autoritats espanyoles: Aomar Abdel Lah Belghazi i Nikolay Shterev Kurkuchev. Però, de fet, ambdós ja estaven inclosos al llistat de la Policia Nacional durant l'any 2022, dels quals el cos policial ja va detenir a alguns, encara que la inclusió d'una llista estatal a l'organigrama europeu suposa la internacionalització d'aquests criminals, en molts casos perillosos. Els dos que apareixen aquest 2023 estan condemnats per una brutal violació i per ser un dels grans capos de la droga d'Europa, la qual entrava el continent des de Sud-amèrica.

Primer fugitiu perillós: un violador campió de kick-boxing

Aomar Abdel Lah Belghazi, ciutadà canari d'origen magribí nascut el 1987, és un dels homes més buscats a Europa des que s'escapés de Gran Canària després de ser condemnat a 9 anys de presó. Ha estat Campió d'Espanya de kick-boxing el 2018 i va violar, l'abril de 2015, una jove al seu cotxe de camí a l'hipòdrom de l'illa canària. La va obligar a mantenir relacions sexuals i la víctima es va negar, però abans l'agressor li va demanar que s'assegués amb ell als seients posteriors i li va dir que volia fer un trio amb una altra noia i li va recriminar que "havia de fer-ho perquè era la seva esclava i ell el seu amo", segons fonts policials.

La jove va tornar a negar-se, però Abdel Lah va persistir. El va instar que es tragués la roba i, ella, davant de l'enuig que mostrava l'ara escapat, va accedir a fer-ho. Una vegada despullada, el campió de kick-boxing la va agafar del braç i la va obligar a mantenir relacions sexuals no consentides. Primer li va inserir els seus dits a la vagina i l'anus mentre la insultava amb paraules com "sucia, puta". Més tard, la violència física va augmentar i li va clavar un cop de puny a la cuixa, li va estrènyer els pits mentre ella plorava i li pregava que la deixés en pau. El canariomagribí li va fer una última advertència, segons el registre policial d'Enfast de l'Europol: "Et violaré, plora". Finalment, hi va haver penetració per la força.

La víctima va patir diverses lesions corporals a rostre, pits i genitals, així com trastorn d'estrès posttraumàtic relacionat amb els fets descrits. El jutge va dictar sentència de presó i Aomar Abdel Lah Belghazi -a l'esquerra de la foto de portada- es va escapar i es desconeix el seu parador. L'Europol assegura que és perillós i la Policia Nacional ha detallat que l'home, que vivia a la localitat de Telde, mesura 1,90 metres, té ulls marrons i parla àrab i espanyol.

Segon fugitiu perillós: el gran narcotraficant d'Europa, armat

D'altra banda, un altre dels fugitius internacionals que ja es trobava en la llista de més buscats de la Policia Nacional i que també és a la de l'Europol de 2023, és Nikolay Shterev Kurkuchev. És un home de 54 anys i nacionalitat búlgara, buscat per ser un dels membres clau d'una organització dedicada al tràfic de grans quantitats de drogues il·legals en contenidors, des de Sud-amèrica a Europa. Ho feia principalment amb trameses des de Colòmbia, sota l'aparença de comerç legal, i després enviaven la substància a laboratoris del continent europeu per extreure la droga real.

Una vegada arribava la mercaderia a Europa, traslladaven la cocaïna purificada en vehicles amb compartiments ocults. La investigació policial va revelar que aquest individu era el líder de l'organització a Bulgària, on rebia la droga i organitzava tot per enviar-la posteriorment a altres països europeus, on era extreta i distribuïda. A més, segons la Policia Nacional, disposa de contactes necessaris a Grècia i el seu país d'origen, i està buscat per les autoritats espanyoles, on també va sortir en la llista de 2022. El cos policial ha detallat que té nombrosos tatuatges als dos braços, pell clara i ulls blaus, i recorden que és molt probable que vagi armat. Tant Kurkuchev com Abdel Lah són molt perillosos, segons l'Europol i la Policia Nacional, i podrien trobar-se a Espanya, encara que també en algun altre lloc de la Unió Europea, pel que demanen de contactar amb la policia si els ha semblat veure'ls.