Un presumpte lladre va ser detingut ahir després d'una espectacular persecució amb cotxe, en el qual fugia juntament amb unes altres dues persones després de robar en un domicili de Girona, durant la qual va envestir un vehicle policial i va quedar suspès sobre un mur, després de la qual cosa encara va intentar, sense èxit, escapar a peu.

Segons informen aquest dijous els Mossos d'Esquadra, els fets van passar passades els dos quarts de vuit de la tarda d'ahir quan la propietària d'un habitatge de la capital gironina va veure un individu encaputxat al seu jardí que intentava accedir a l'interior de la casa.

Com van aconseguir detenir-lo?

Els agents van establir un perímetre de recerca per localitzar l'autor o autors del robatori i, després de detectar un vehicle que circulava a gran velocitat, van iniciar un seguiment amb l'ús de llums. El conductor va accelerar i va envestir finalment el cotxe de policia per acabar amb el cotxe suspès sobre un mur sense possibilitat de circular.

Els tres ocupants van iniciar llavors una fugida a peu per les zones boscoses del voltant, però la policia va aconseguir detenir un d'ells, que va reaccionar amb violència i va causar ferides lleus a un agent de paisà. Posteriorment, els Mossos d'Esquadra van saber que, a la zona de la qual procedia el vehicle, s'havia produït un altre robatori en una casa de la qual s'havia forçat una finestra per accedir al seu interior.

Les plaques de l'automòbil utilitzat en la fugida constaven com sostretes i la investigació segueix oberta sense que es descartin nous arrestos. El detingut, un home de 23 anys, passarà pròximament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Quatre detinguts per robar cotxes a Lloret, Salt i Bescanó

Una parella i dos menors han estat detinguts en Lloret de Mar (Girona) per robar a l'interior de vehicles estacionats en aquest municipi i en els de Salt i Bescanó, segons informen els Mossos d'Esquadra.

La tarda del passat dia 7, els agents van rebre l'avís que s'havia produït un robatori amb violència a l'aparcament d'un supermercat de Lloret de Mar. Un client, en sortir de l'establiment, va veure unes persones que portaven bosses que havia deixat dins del seu vehicle, es va adreçar cap a ells i es va iniciar una discussió.

Els lladres van córrer cap a un automòbil per fugir i la víctima va pujar al capó per impedir-ho, però la conductora va frenar bruscament i el va fer caure causant-li lesions lleus. Amb la descripció facilitada, diverses patrulles van poder localitzar al vehicle i als seus ocupants en la urbanització Els Pinars, però, en veure els policies i abans de ser interceptats, van llançar una motxilla.

Els agents van comprovar que a l'interior hi havia objectes sostrets hores abans en dos robatoris amb força que s'havien comès a l'interior d'automòbils que estaven estacionats en els municipis de Salt i en el nucli d'Estanyol de Bescanó.