Una parella i dos menors han estat detinguts en Lloret de Mar (Girona) per robar a l'interior de vehicles estacionats en aquest municipi i en els de Salt i Bescanó, segons informen els Mossos d'Esquadra.

La tarda del passat dia 7, els agents van rebre l'avís que s'havia produït un robatori amb violència a l'aparcament d'un supermercat de Lloret de Mar. Un client, en sortir de l'establiment, va veure unes persones que portaven bosses que havia deixat dins del seu vehicle, es va adreçar cap a ells i es va iniciar una discussió.

Els lladres van córrer cap a un automòbil per fugir i la víctima va pujar al capó per impedir-ho, però la conductora va frenar bruscament i el va fer caure causant-li lesions lleus. Amb la descripció facilitada, diverses patrulles van poder localitzar al vehicle i als seus ocupants en la urbanització Els Pinars, però, en veure els policies i abans de ser interceptats, van llançar una motxilla.

A la motxilla van trobar objectes robats

Els agents van comprovar que a l'interior hi havia objectes sostrets hores abans en dos robatoris amb força que s'havien comès a l'interior d'automòbils que estaven estacionats en els municipis de Salt i en el nucli d'Estanyol de Bescanó.

Per aquesta raó, la policia va detenir els quatre ocupants del vehicle, dos adults, un home de 34 anys i una dona de 36, i dos de menors d'edat, sense parentiu entre ells, veïns de Badalona i de nacionalitats espanyola, argentina i xilena.

Els dos adults, amb antecedents, han passat aquest dimecres a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Blanes, que ha decretat la seva llibertat en espera de judici, mentre que els altres dos hauran de declarar davant de la fiscalia de menors quan siguin citats.

Detingut un altre lladre que va robar a 7 establiments

Un jove ha estat detingut com a presumpte integrant del grup que, el desembre passat, va robar a set establiments comercials de Girona i municipis propers com Fornells de la Selva, Sant Jordi Desvalls, Salt, Vilablareix i Celrà.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, la detenció és el resultat d'una investigació oberta arran d'aquesta sèrie d'assalts en els quals els lladres van forçar les portes dels locals i van sostreure els diners de les caixes enregistradores.

Tot apunta que els lladres actuaven de forma coordinada i sempre fugien al mateix vehicle. En el transcurs de la investigació, els agents van esbrinar la identitat d'un dels presumptes autors dels robatoris i van emetre una ordre de detenció que va donar resultat el passat 21 de febrer.

Sembla que els autors dels robatoris planificaven els seus actes delictius amb molt temps i preparació. L'objectiu dels lladres era el d'aconseguir obrir les caixes enregistradores ràpidament per sortir del lloc de forma veloç i així evitar que els poguessin veure agents de la policia o veïns que poguessin alterar sobre la seva presència.