Leo, un nen d'11 anys amb autisme, s'ha hagut de valdre per si mateix després que la monitora que viatja amb ell i altres quatre companys a l'autobús escolar se'l deixés oblidat dins de l'autocar. Segons sembla, el menor s'hauria quedat adormit a l'últim seient del bus, i l'educadora del centre no es va adonar que faltava un dels nens quan van arribar a la destinació,  el Centre d'Educació Especial Alfonso X el Sabio del barri madrileny de Leganés. De fet, el conductor tampoc va veure el nen, i va aparcar el vehicle en la cotxera, situada a Alcorcón, a més de 10 quilòmetres de l'escola de Leo, i se'l va deixar tancat. 

Desorientat i deambulant pels carrers 

Leo va acabar despertant-se per la calor que feia dins de l'autobús tancat, i es va espantar en trobar-se sol i sense reconèixer res del que veia per la finestra. Desesperat, va tocar el clàxon fins que un treballador de la cotxera va acudir a veure què passava. Sense intentar ajudar al nen, li va dir que trucaria a la policia, la qual cosa va fer que Leo s'espantés més i acabés fugint del garatge, caminant sense rumb per Madrid, intentant trobar als seus pares. 

Durant més de sis hores, el noi va deambular pels carrers, fins que va acabar entrant en un supermercat, encara a Alcorcón, on va demanar a una de les treballadores si podia anar al lavabo. La dona va adonar-se de l'estat en què es trobava, desorientat i amb dificultats per expressar-se, i va decidir trucar a la policia. Els agents van aconseguir posar-se en contacte amb els pares de Leo, que feia tot el dia que estaven tranquils en la creença que el seu fill era, com cada dia, a l'escola. 

Al centre ningú va notar la seva absència 

Els pares de Leo han acabat denunciant tant l'escola com la companyia d'autobusos. Segons ells, ningú va trucar-los per preguntar per què el nen havia faltat aquell dia a l'escola, una pràctica que la mare de Leo ha assegurat que és habitual quan hi ha una absència. Des del centre s'han justificat dient que no s'havien adonat que no era a classe, una situació que ha enfurit encara més als pares. Per altra banda, a l'empresa d'autocars l'acusen d'haver deixat desatès al menor, ja que, presumptament, el treballador que el va trobar al bus va deixar-lo sol.