Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 27 i 29 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. La detenció es va produir la matinada de diumenge després d'una perillosa persecució de més de 30 quilòmetres per les carreteres del Pirineu. Una patrulla de la comissaria de Ripoll que estava fent tasques de seguretat ciutadana, va enxampar un vehicle circulant a tota velocitat per la carretera N-260, al seu pas per Ribes de Freser. Tot i fer-li indicacions al conductor perquè s'aturés, aquest va fer cas omís i va engegar la seva fugida.

Els fugitius van llençar bosses de droga per la finestra

Els efectius policials van començar a perseguir-lo i van demanar suport als efectius de la comissaria de la Cerdanya, ja que el vehicle va agafar la carretera GI-400 en direcció a la Molina. El conductor circulava de forma temerària, envaint el carril contrari en diverses ocasions, posant en perill els usuaris de la via. Els agents dels Mossos de la Cerdanya, coneixedors que els fugitius venien cap a ells, van muntar un control de trànsit al Coll Sisè d'Alp. Els policies van veure com en arribar cap a ells, el copilot va anar cap als seients de darrere i va llençar dues bosses per la finestra, que posteriorment es va comprovar que estaven plenes de marihuana.

Poc després, els mateixos fugitius van aturar el vehicle al voral de la via i van intentar fugir a peu, però l'aventura va durar uns pocs metres i els Mossos els van acabar detenint. En escorcollar el vehicle, els agents van trobar 380 euros en efectius i 19 farcells de cabdells de marihuana, als que se li ha de sumar els dos que havien llençat prèviament per la finestra. En total, 22 quilos de droga. Després de passar a disposició  del jutjat en funcions de guàrdia de Puigcerdà el passat 20 de març, els dos detinguts, a qui no els constava cap antecedent policial, van ingressar a presó.