Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 66 anys, veí de la localitat de Vinebre (Ribera d’Ebre) per haver provocat, presumptament, dos incendis a les zones boscoses del seu municipi i del d’Ascó. El detingut, aficionat a la caça de conills, els feia sortir dels caus cremant la vegetació dels voltants, a la zona de la Vall de Gorraptes, provocant incendis que, afortunadament, van poder ser extingits abans que s’estenguessin pels boscos. La situació de sequera a Catalunya fa que el risc d’incendi sigui més gran durant aquests mesos i, en concret, la comarca de Ribera d’Ebre té un nivell de perill molt alt, segons el mapa del Pla Alfa elaborat pel Cos d’Agents Rurals de la Generalitat.

Dos incendis provocats els darrers mesos

El primer foc del qual se l’acusa va tenir lloc el passat 5 de novembre, als voltants d’una finca ubicada molt a prop de la carretera T-2237. Segons les informacions dels Bombers de la Generalitat, les flames, originades a les 11:38 hores, van calcinar un total de dos mil metres quadrats, així com 58 oliveres, abans que poguessin ser extingides. En aquest incendi van treballar sis dotacions dels bombers, i en una hora ja tenien el foc sota control, evitant danys majors.

Pel que fa al segon, va produir-se també a tocar de la T-2237, en aquest cas el 26 de març, només amb uns minuts de diferència del primer, a les 11:51 hores. En aquella ocasió, el foc va afectar només 800 metres quadrats de canyes, i cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat van poder extingir-ho en poques hores. La proximitat de l’origen dels dos incendis va fer sospitar als investigadors dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Grandesa que havien estat provocats, i van obrir diligències per tal d’esbrinar-ne l’autoria. La col·laboració ciutadana dels veïns de tots dos municipis ha estat clau per la identificació del presumpte autor dels focs.