Els Bombers de la Generalitat han hagut de rescatar aquest diumenge tres persones que s'havien perdut quan estaven fent esquí de muntanya entre el Puig Falcó i el Coll del Moro, a la Vall de Boí. Ha estat quan passaven gairebé deu minuts de les onze del matí que els serveis d'emergències han rebut l'avís indicant que els tres individus estaven desorientats al mig de la muntanya. Immediatament, s'ha activat l'helicòpter de rescat amb un equip conjunt amb efectius del GRAE i del SEM, però les males condicions meteorològiques a la zona, amb vent i escassa visibilitat per la boira, ha impossibilitat que pogués accedir a la zona on hi havia les tres persones perdudes.

Així doncs, davant la impossibilitat d'arribar-hi amb l'helicòpter, l'estació d'esquí ha obert el telecadira perquè els membres de la unitat del GRAE, juntament amb tres agents de la Unitat d'Intervenció de Muntanya dels Mossos d'Esquadra, poguessin pujar fins al capdamunt de l'estació per començar la recerca de les tres persones. La comunicació amb elles, segons detallen des dels Bombers, ha estat constant en tot moment a través de missatges amb els telèfons mòbils. Per a resguardar-se i protegir-se de les inclemències del temporal, amb fort vent, nevades i baixes temperatures a la zona, els alertants han fet un forat a la neu al costat d'un cartell d'indicació del Coll del Moro, perquè fos més fàcil que els poguessin localitzar.

Quan passaven pocs minuts de les dues del migdia, després d'un llarg ascens fins a la zona on s'havien perdut les tres persones, els equips de rescat han pogut accedir fins on es trobaven els alertants a través d'una zona segura. Un cop se'ls ha pogut fer entrar en calor perquè no entressin en hipotèrmia, han començat tots junts el camí de retorn. Se'ls ha acompanyat fins a l'aparcament de la Vall de Boí, on hi havia una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) esperant-los per tal de prestar-los assistència sanitària.

Busquen dos excursionistes desapareguts durant una ruta pel Parc Nacional d'Aigüestortes

Molt a prop, al Parc Nacional d'Aigüestortes, els Bombers també han hagut d'activar aquest diumenge un ampli dispositiu de recerca per trobar dos excursionistes desapareguts. Les dues persones van sortir a fer una ruta per l'espai natural aquest dissabte, però al vespre no van tornar a casa quan, suposadament, havien d'haver acabat l'excursió.  Quan aquest diumenge al matí s'ha denunciat la desaparició, s'ha contactat amb els refugis de la zona per si hi havien anat a passar la nit, però no havien dormit en cap d'ells. S'ha pogut localitzar el seu vehicle perfectament estacionat a l'aparcament d'Espot i s'estan rastrejant les zones per on creuen que podrien haver passat.