Prestar diners sempre és una aposta arriscada, fins i tot quan a qui li ho deixem és amic nostre. Sempre està la possibilitat que no ens ho tornin, i demanar-ho no sempre és agradable. Per a qui ja és una altra qüestió. En el cas de dos amics de Madrid, la persona que va sortir perdent va ser el deutor, ja que gairebé perd l'ull esquerre per no voler tornar-li 20 euros al seu amic. Aquest, molt alterat per la morositat de l'altre, va acabar recorrent a la violència, fent-li un tall a la cara durant una discussió que podria haver acabat molt malament. 

Els fets van ocórrer el passat diumenge, al voltant de les cinc de la tarda. Els dos nois, d'uns 25 anys i origen subsaharià, es trobaven a la plaça Nelson Mandela del barri madrileny de Lavapiés, quan el noi que va fer el préstec va demanar-li a l'amic que li tornés els 20 euros. Aquest es va negar, i tots dos es van enredar en una acalorada discussió durant la qual un d'ells va treure's el cinturó i va colpejar l'altre repetidament, provocant-li un tall en la cara, a escassos centímetres de l'ull. 

Gairebé queda cec d'un ull 

La baralla podria haver acabat molt malament, però unes persones que es trobaven passejant per la plaça van trucar als serveis d'emergència, espantats en veure el noi malferit que sagnava profusament per les ferides. El presumpte agressor va marxar corrent en sentir les sirenes de les patrulles policials i, malgrat el dispositiu de recerca que la Policia Nacional i la Municipal van posar en marxa, no el van aconseguir trobar. 

La víctima va explicar el que havia passat als agents, mentre els sanitaris de Samur-Protecció Civil aturaven el sagnat i li donaven una primera assistència mèdica abans de traslladar-lo a l'Hospital 12 de Octubre. El jove va haver de quedar-se ingressat, tot i que el seu estat no era greu, i va rebre diversos punts de sutura.