Les fortes pluges torrencials que van caure aquest dijous a Molina de Segura, a la Regió de Múrcia, han deixat imatges de rius creuant els carrers del municipi i diverses persones intentant travessar-los. Aquest és el cas d'una dona que, com es pot veure al vídeo, va intentar arribar a l'altre costat del carrer amb un cotxet i el seu fill petit. Malauradament, la força de l'aigua va acabar provocant que el cotxet bolqués i el petit acabés caient. En aquell precís instant, un dels homes que estaven presenciant l'escena al carrer va aconseguir agafar-lo abans que se l'emportés el patac d'aigua. La suposada mare va fer un pas enrere i va tornar a la vorera, on eren tots fora de perill.

 

També s'han enregistrat escenes surrealistes amb cotxes, similars a les viscudes a les zones de Catalunya on va caure una gran calamarsada els darrers dies. En aquest cas, un cotxe vermell intenta creuar un carrer reconvertit en un cabalós riu, però la força de l'aigua l'empeny cap a baix i acaba arrossegat per diversos carrers de la població, amb els ocupants a dins. A més d'aquestes imatges de com els veïns intentaven navegar entre les pluges torrencials que van negar Molina de Segura i els municipis propers de la Regió de Múrcia, van produir-se una quinzena de rescats en habitatges i vehicles, a més de danys a les collites en aquesta zona que conforma una part essencial de l'horta espanyola i sud-europea.

Pluges torrencials a Múrcia, especialment a Molina de Segura

"Va ploure molt en poc temps i va haver-hi zones molt afectades per les pluges, com Campotejar, on es van produir arrossegaments, danys en les collites i perjudicis en els habitatges de les urbanitzacions de l'àrea", ha dit l'alcalde de Molina de Segura, Eliseo García, qui ha agregat que l'aigua va anar baixant cap a la rambla de la Cañada Morcillo. Segons ha explicat el regidor, aquesta rambla, pròxima a les àrees de la Huerta de Abajo i la Huerta de Arriba, i a la pedania del Llano de Molina, va provocar que els serveis d'emergències haguessin de rescatar a una quinzena de persones dels seus habitatges, negades per l'aigua i afectades per corrents, i de diversos vehicles que havien quedat atrapats a l'aigua.

El consistori ha oferit el reallotjament dels veïns afectats, però en veure que les pluges torrencials van anar a menys, segons el batlle, van decidir quedar-se a casa seva. "Cada cop que plou a Molina estem intranquils, pensant en què passarà. El municipi necessita que es posin en marxa projectes dels embassaments de laminació de Cañada Morcillo i Cañada Mendoza, i l'adequació de rambles", ha exigit García. Durant tota la nit de dijous i el matí d'aquest divendres diverses màquines de neteja i arrossegament treballen per restablir la normalitat al municipi, que ja té oberts tots els carrers de la localitat al trànsit.