El municipi de Pratdip, al Baix Camp, va viure aquest dimarts a la tarda moments de màxima tensió que van acabar amb sis persones detingudes i dos agents dels Mossos d'Esquadra ferits lleus. Tot es va iniciar de matinada, quan es van produir dos robatoris en habitatges de la localitat de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, en què els lladres van endur-se dues peces de vitroceràmica. Els Mossos van obrir una investigació sobre els fets i, després de les primeres indagacions, van poder determinar les característiques físiques que tenien els delinqüents.

Ja a la tarda, al voltant de dos quarts de sis, una patrulla de la policia catalana que es trobava a Pratdip va creuar-se amb un cotxe en què un dels seus ocupants s'assemblava molt a un dels lladres que estaven buscant pels robatoris de la nit anterior. Els agents van aturar el vehicle i li van demanar a les dues persones que hi anaven que s'identifiquessin. El copilot, però, va dir que no portava la documentació a sobre, però que tenia el mòbil amb una fotografia a casa seva. Així doncs, els policies van acceptar acompanyar-lo fins al domicili

En obrir la porta, els agents van veure que a l'interior de l'habitatge hi havia unes plaques de vitroceràmica com les que havien robat, el que encara va aixecar més les sospites dels agents. Per aquest motiu, li van dir que les tragués al carrer i que els acompanyés a comissaria. En aquest moment, el presumpte lladre va engegar a córrer per fugir dels policies, però el van poder detenir. Va ser aleshores quan de les cases del voltant va començar a sortir gent escridassant, insultant i amenaçant els Mossos

Els familiars de l'home a qui anaven a detenir van agredir els agents dels Mossos

Totes aquestes persones eren familiars de la persona a la qual s'estava detenint, que van començar a agredir els policies i donar-los empentes. Els agents van demanar reforços davant la violència de la situació, van portar el sospitós fins a una tanca i van intentar que els seus familiars mantinguessin una distància de seguretat. Tot i això, segons ha avançat el Diari de Tarragona, els van començar a llençar pedres des de lluny. Finalment, quan van arribar els reforços el grup es va confinar en una casa.

Després de les pressions dels agents perquè sortissin al carrer, van acabar acceptant. En total es van detenir sis persones naturals de Sud-amèrica. Els detinguts tenen 25, 22, 20 i 19 anys, a més de dos menors d'edat. Se'ls acusa dels delictes d'atemptat contra els agents de l'autoritat, danys i lesions. En el cas de la persona a qui s'anava a detenir en un primer moment, també se'l considera el presumpte autor d'un robatori amb força. A conseqüència del conflicte, també van resultar ferits lleus dos agents amb contusions i rascades i un cotxe policial va quedar danyat.