Un passatger del metro de Barcelona ha salvat la vida gràcies a la ràpida intervenció de dues persones que també viatjaven amb el transport públic. L’home va patir un atac de cor i l’assistència que li van donar dos metges fins que van arribar les ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va evitar que acabés morint. L’home va poder ser estabilitzat pels sanitaris i traslladat a un hospital.

Els fets van tenir lloc el passat 28 d’octubre al voltant de les deu de la nit. Un dels trens que circulava per la línia 4 es va haver d’aturar a l’estació de Ciutadella/Vila Olímpica quan es va accionar el tirador d’emergència perquè un dels passatgers havia patit un infart. Afortunadament, en el mateix vagó hi viatjava un metge nord-americà que ràpidament el va auxiliar i el va treure a l’andana. Allà hi havia un altre sanitari, un metge especialitzat en Medicina Interna de Barcelona que estava esperant el metro per anar cap a casa.

La ràpida intervenció dels dos sanitaris va salvar la vida de l'home

Entre tots dos li van practicar maniobres de reanimació cardiorespiratòria mentre no arribaven els professionals sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Durant 20 minuts, un li va practicar el massatge cardíac, mentre l’altre es va encarregar de la ventilació pulmonar. Els altres passatgers del metro també es van mobilitzar, uns per trucar al 112 i altres per anar a buscar el desfibril·lador més proper, que després van utilitzar els dos metges.

Quan els efectius del SEM van arribar a l’estació de Ciutadella/Vila Olímpica, van estabilitzar el pacient i el van traslladar fins a un centre hospitalari. L’única dada que he transcendit d’ell és que resideix a Barcelona. A causa del succés, la línia 4 del metro de Barcelona va estar gairebé mitja hora aturada. Els treballadors del Metro estan acostumats a aquestes parades de circulació quan un passatger es troba malament, però normalment són per marejos o indisposicions lleus.