Un conductor drogat i sense carnet es va fer passar pel seu germà després de ser enxampat en un control de trànsit, però se'n va acabar penedint i va reconèixer la mentida quan va veure que estaven a punt de tancar-lo a la presó. Els fets van tenir lloc la matinada del passat dijous, quan els Mossos havien muntat un control dinàmic a l'AP-7, entre el Vendrell i Vilafranca del Penedès. Cap a les dues de la matinada, un Seat Ibiza els va avançar a tota velocitat i de forma perillosa a l'altura de Banyeres del Penedès, així que van començar a perseguir-lo i li van indicar que s'aturés. El vehicle es va fer a un costat fent cas a les indicacions dels agents i va aturar el motor.

El conductor, de nacionalitat marroquina, no portava la seva documentació a sobre, així que va ensenyar-los una fotografia seva al telèfon mòbil i els va indicar el seu nom, el seu número de NIE i la seva data de naixement. En fer-li el test de drogues va donar positiu en el consum de cocaïna i cànnabis. Per aquest motiu li van immobilitzar el vehicle. Com que aquella zona no era segura, van agafar la carretera N-340 i van aparcar el cotxe en un descampat al voral dins el terme municipal de l'Arboç. Va ser en arribar aquí que els Mossos van ficar les dades personals que els havia facilitat l'home a la base de dades i van saltar totes les alarmes.

El germà tenia una ordre pendent per entrar a presó

Els agents van veure que tenia pendent una ordre de detenció i ingrés a presó emesa el passat 2 de novembre pel Jutjat Penal de Mataró per un robatori amb violència i intimidació. Els policies li van comunicar al conductor aquella informació i van procedir a detenir-lo per portar-lo a la presó. Va ser en aquell moment quan el conductor, un veí de Mataró de 32 anys, es va penedir del que acabava de fer i va reconèixer que els havia mentit i facilitat la identitat del seu germà perquè en realitat no tenia carnet de conduir. Els agents el van acabar detenint igualment, però acusat de ser el presumpte autor dels delictes d'usurpació d'estat civil i conducció sense permís. A més, se'l va denunciar penalment per conduir sota els efectes de les drogues.