Efectius de la Guàrdia Civil han detingut una dona a Carballo, A Corunya, que s’estava fent passar per doctora i expedia receptes mèdiques. Se l’acusa d’un delicte d’intrusisme professional i contra la salut pública. Va ser la propietària d’una farmàcia qui la va denunciar després que una companya de professió li digués que tenia sospites de l'existència d’una falsa doctora que estaria prescrivint tractaments mèdics amb falses receptes de la Seguretat Social.

Aquesta farmacèutica va decidir corroborar-ho i va revisar les receptes que havien arribat a l’establiment, trobant una expedida per la suposada doctora. En aquell moment, va decidir anar a presentar una denúncia a la Guàrdia Civil, que va iniciar una investigació. Els investigadors van poder corroborar que la recepta en realitat era oficial i corresponia al Servizo Galego de Saúde (Sergas). Concretament, formava part d’un talonari entregat a una àrea sanitària concreta.

La suposada doctora havia estat inhabilitada per falsificar el títol de medicina

Des del Col·legi Oficial de Metges, però, els van informar que la persona que havia firmat aquella recepta es trobava inhabilitada per exercir la professió de metge acusada de falsedat documental. La suposada doctora havia falsificat el certificat de finalització d’estudis i el pagament dels drets al títol. A més, havia exercit com a metgessa en una residència de la tercera edat de Lugo sense tenir el títol de medicina.

Fins que totes aquestes irregularitats no van ser detectades, la dona havia aconseguit un número de col·legiada i un talonari de receptes. Tot i haver estat informada de la seva inhabilitació pel Col·legi Oficial de Metges, va seguir fent-se passant per doctora i receptant medicaments de forma il·legal. Per aquest motiu, va ser detinguda com un suposat delicte d’intrusisme professional i un altre contra la salut pública.