MasterChef s'ha convertit en tot un fenomen de masses, el programa que a Espanya produeix RTVE ha aconseguit ser tot un èxit a la televisió espanyola, sent una de les produccions estrella del mitjà públic nacional. De fet, la seva popularitat és tal que hi ha tres versions que emeten durant gran part de l'any: una en què participen nens, una altra en la qual concursen famosos i, finalment, en la qual cuinen persones anònimes.

El format ha estat un èxit tremend a diversos països, Espanya és un d'ells, en el qual es porten fent edicions des de 2013, sent la primera que es va organitzar a la televisió britànica el 2005. De fet, ha estat produït en poc més de 40 països.

El format del concurs és relativament senzill, els concursants solen ser persones que no tenen una carrera com a cuiners ni en l'àmbit culinari. El jurat determinarà una sèrie de reptes o directrius i els participants hauran d'adaptar-se a elles i crear plats que seran jutjats després pels membres del jurat, que dictaminarà un guanyador.

L'incident de MasterChef

Un dels països en el qual MasterChef és més popular és a Colòmbia. Al país sud-americà la cadena RCN Televisió és l'encarregada de produir el programa, que porta en antena des de 2015 fins avui, encara que l'única versió que es manté actualment és en la que participen persones famoses, la 'Celebrity'.

Durant el primer programa de l'edició colombiana de MasterChef Celebrity va passar un incident que s'ha fet viral a tot el món. Un dels concursants, l'influencer Estiwar G, que es dedica a pujar vídeos sobre menjar de carrer a les seves xarxes socials, va apunyalar accidentalment Corozo, un conegut trobador.

Juanma Castano EFE

Juanma Castaño, guanyador de l'edició espanyola / EFE

L'accident es va produir quan Estiwar G es trobava tallant alguns dels ingredients per al plat que havien de preparar els concursants, en aquell moment, es va donar la volta buscant alguna cosa per treballar amb això mentre sostenia a la seva mà un ganivet molt afilat d'uns 20 cm.

En donar-se la volta va ferir el seu company amb el ganivet al braç, concretament en una zona propera al colze de Corozo. El segon va haver de ser atès pel personal de primers auxilis del programa després que estigués una estona sagnant.

La reacció dels concursants

Estiwar G va parlar davant de les càmeres sobre aquest accident i el va prendre amb humor després de veure que els problemes que havia ocasionat no havien estat greus: "El colze del soci em va frenar el ganivet. Li he enganxat una punyalada", va dir.

El curiós és que en aquesta prova ambdós participants formaven parella, ja que havien d'elaborar un plat conjuntament. Malgrat això, Estiwar G va fer broma sobre l'eliminació del seu Corozo: "Això és una estratègia d'eliminació exprés", va comentar.

En el moment en què ambdós van presentar el seu plat als membres del jurat Corozo va voler ironitzar sobre l'accident que va tenir: "La pròxima, si porta ganivet, m'avisa per portar el matxet", va dir mentre reia pel succeït.