El passat dimecres una dona es va posar de part en ple carrer Roger de Flor, a l’Eixample de Barcelona. Només comptava amb l’ajuda de la seva parella qui va trucar a l’ambulància i, en veure una patrulla de la Guàrdia Urbana, els hi va demanar ajuda.

Segons un comunicat emès per l’Ajuntament de Barcelona, els agents es van acostar immediatament a la dona per assistir-la durant el part, que va ser tan ràpid que l’ambulància no va poder arribar a temps per portar-la a l’hospital. Mentre esperaven els sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), els agents de la Urbana van procedir a tapar mare i filla i es van col·locar al seu costat per garantir la seva seguretat.

Malgrat la situació extrema en la qual va néixer, la nena va arribar al món en perfecte estat de salut, i els agents de la Guàrdia Urbana que les van assistir van anar a visitar la família a casa seva. Els pares de la nena han agraït l’ajuda dels agents, els qui també els van portar una fotografia del moment del naixement de la petita.

Fitvh7rXwAAFwK5
Els agents van visitar mare i filla a casa seva. | Guàrdia Urbana

Un nen va néixer a l’estació de Ciutadella – Vila Olímpica

El passat juny una dona es va posar de part a la línia 4 del metro de Barcelona mentre es dirigia a l'Hospital del Mar. La dona venia de l'estació de Besòs Mar, però es va començar a trobar malament quan va arribar a Ciutadella. Tres treballadors de TMB la van fer passar a la saleta de control de l'estació i van trucar el servei d'emergències.

Mentre esperaven l’ambulància, es va apropar una altra passatgera demanant ajuda perquè li havia caigut el telèfon a les vies. En veure la situació, es va identificar com a inspectora sanitària i va oferir la seva assistència. Com en el cas de la dona que ha donat llum a l’Eixample, l’ambulància no va poder arribar a temps perquè el part va ser molt ràpid.