Vicente Peña i Juan Carlos Galván són dos policies locals d'Estepona (Màlaga) que han estat condemnats per violar una noia de 18 anys mentre estaven de servei. Han arribat a un acord amb la víctima per no arribar a judici: l'hauran d'indemnitzar amb 80.000 euros i hauran de fer un curs de reeducació sexual. Un dels tres jutges del cas ha explicat que és molt probable que els dos violadors tornin a reincidir i que haurien d'entrar a presó per la seva perillositat criminal.

En un primer moment, els dos abusadors sexuals, de 40 i 41 anys, s'enfrontaven a una pena de fins a 33 anys de presó per violar una jove de 18 anys mentre estaven de servei, però van arribar a un acord amb la víctima per no anar a judici: una indemnització i una condemna de 2 anys de presó, que es pot substituir per un curs d'educació sexual, uns fets que han estat molt criticats, ja que els fets pels quals han estat condemnats són molt greus.

Un dels jutges explica que és perillós que estiguin en llibertat

Els dos policies van aturar la víctima i els seus amics en un control d'alcoholèmia i li van demanar el número de telèfon, però ella es va negar a donar-lo. Un dels seus amics li va donar el telèfon d'ell per por a tenir problemes amb l'autoritat. Al cap de poca estona, es van presentar a la casa de la víctima i la van violar. La decisió de deixar-los en llibertat s'ha fet per votació entre tres jutges. Dos d'ells han votat a favor, però un ha dit que és perillós i ha votat que entrin a la presó.

"Aquests fets revelen una perillositat criminal dels seus autors"

"Aquests fets revelen una perillositat criminal dels seus autors. També mostren una acció molt planificada per ser servidors públics. No hi ha cap data que permeti fer un pronòstic d'escassa probabilitat que cap dels dos penats torni a cometre fets de naturalesa similar en un futur", argumenta el jutge contrari a la posada en llibertat dels violadors.

Els arguments que ha donat el jutge en el cas dels policies d'Estepona

El jutge també ha explicat que en aquest cas és de vital importància perquè estan en joc valors molt importants per a la protecció de les dones i, que per aquest motiu, també haurien d'entrar a la presó. També ha destacat la seva perillositat criminal i s'ha mostrat molt en desacord amb el fet que no entrin a la presó. No obstant això, els altres dos jutges s'han mostrat a favor i com que eren majoria s'ha aprovat la decisió, que tanta indignació ha creat a les xarxes socials.