Els pares de la nena de 15 anys que el passat 19 de maig es va suïcidar al seu bloc de pisos han explicat a ElCaso.cat com han viscut les setmanes posteriors a la mort de la seva filla i el seu enuig amb l'escola on anava la K., el Jesús Maria i Josep, el Pare Manyanet de Sant Andreu, a Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra investiguen el presumpte assetjament que va patir la nena i que va portar-la a aquest tràgic final, tal com ha avançat aquest dijous ElCaso.cat.

Parlen els pares de la nena que es va suïcidar a Barcelona

Els pares van trobar un correu sospitós a la bústia digital de l'escola que la menor d'edat feia servir per estar en contacte amb els professors i companys de classe.

 

Deia "muere" i muerte" i ara està en mans dels agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Andreu per si pot tenir relació amb la mort de la K. La policia ha demanat al jutge poder fer una anàlisi forense del mòbil de la nena per si, com sospita la família, hi havia més missatges que ella mateixa va esborrar.

L'escola no va actuar ni aplicar cap protocol

Tot i que la nena tenia antecedents d'assetjament, per part d'alumnes i professors, com denuncia la mare, mai l'escola va aplicar cap protocol ni va investigar els fets. L'escola nega haver rebut informació sobre aquests casos tot i que la mare, per correu, va informar la direcció del centre.

Els pares volen saber què va passar i què amaga l'escola per no investigar el cas de la seva filla, que no és el primer cas que pares de l'escola han fet públic. Els pares també lamenten com l'escola va abordar la mort de la K. A més a més de no investigar els fets, tampoc van suspendre les activitats lúdiques organitzades i van intentar amagar el cas als alumnes, segons denúncia la família en aquesta entrevista amb ElCaso.cat.

Entrevista Pares - ElCaso.cat

Els pares de la nena, a casa seva / Mar Acero

A més dels Mossos d'Esquadra, que enviaran al jutjat i a la Fiscalia de Menors la informació que puguin recollir de les investigacions en marxa, el Síndic de Greuges també ha obert una investigació, igual que el Departament d'Educació.

De moment, totes les institucions estan recollint informació per esbrinar si l'escola concertada va seguir els protocols per evitar aquest tipus de violència, física o psicològica.