Gir dràstic en la investigació de l'assassinat de l'home ucraïnès de 33 anys trobat mort de diversos trets el passat dimarts en el garatge d'una urbanització d'Alacant. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha desvelat que la víctima ni era ucraïnesa ni tenia 33 anys. En realitat, es tracta d'un pilot d'aviació de l'exèrcit rus, el capità Maxim Kuzminov, de 28 anys, que havia desertat el passat agost, fugint cap a Ucraïna en un helicòpter Mi-8 que va deixar en mans de la intel·ligència militar d'aquest país, el GUR, després d'aterrar a la regió de Khàrkiv. 

Segons ha explicat el digital ucraïnès Kyiv Post, el pilot va ser contactat pel GUR oferint-li diners i protecció a canvi de canviar-se de bàndol. Kuzminov no només hauria lliurat l'helicòpter a les tropes ucraïneses, sinó també documents classificats i equipament tècnic. Des que es va fer pública la seva deserció, el règim de Putin no ha dissimulat la seva intenció de trobar-lo i venjar-se. En paraules director dels serveis russos d’intel·ligència exterior, Maxim Kuzminov era un "traïdor criminal". “Es va convertir en un cadàver moral quan va planejar el seu terrible crim”, han assegurat. Segons sembla, van aconseguir el seu objectiu la setmana passada, quan va ser trobat mort en la rampa de sortida d'un garatge comunitari de la Vila Joiosa, un municipi a uns 30 quilòmetres d'Alacant.

Executat per un equip de professionals 

La Guàrdia Civil ha pogut esbrinar que l'assassinat del capità Kuzminov va ser planejat amb cura i executat per un equip de professionals que haurien fet un seguiment de la víctima per conèixer els seus costums, saber quan sortia de casa i quan tornava, tot per poder dur a terme el seu pla amb una precisió letal. Fins i tot haurien controlat les càmeres de seguretat del carrer Marinada, a la zona de La Cala, per tenir tots els angles coberts. 

El capità Kuzminov havia assumit una identitat falsa, proporcionada, presumptament, pel GUR, amb la qual s'havia establert a la Vila Joiosa. No tenia molt contacte amb els veïns i mantenia un perfil baix per a no ser descobert. No obstant això, tots els seus esforços van ser en va. Al voltant de les cinc de la tarda del passat 13 de febrer, un inquilí de la urbanització va veure com un cotxe aliè a la comunitat abandonava a tot córrer el garatge, deixant enrere el cos d'una persona estès a terra. En un primer moment, aquest testimoni va sospitar d'un atropellament, però, després d'una ullada al cadàver, va veure els forats de bala, fins a una desena, i va alertar als serveis d'emergències avisant d'un assassinat. 

Els sanitaris del SAMU que van acudir al lloc del tiroteig no van poder fer res per salvar la vida de l'home, que havia mort dessagnat després d'haver-se arrossegat per la rampa, intentant fugir. El cadàver va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal d'Alacant on li van practicar l'autòpsia. Poc després de la troballa del cos, els investigadors van trobar el cotxe descrit pel veí abandonat en un carrer de la localitat de Campello; li havien calat foc per a destruir qualsevol mena de prova. A hores d'ara, la investigació continua en marxa i no consta cap detingut