Irrompen en una granja i s'emporten un vedell d'uns quinze dies a Puigcerdà (Cerdanya). El propietari d'una explotació ramadera del camí que va de Pedragosa a la capital comarcal va adonar-se'n que li faltava un dels animals i després de veure que no havia pogut fugir, especialment per la poca mobilitat que tenia en ser pràcticament un nounat, va trucar els Mossos d'Esquadra. L'avís va ser rebut aquest dimecres al matí i efectius de la policia catalana van traslladar-se fins al lloc on, poc després que l'home els hi expliqués el que semblava un robatori, van observar que els lladres també havien sostret diverses eines, segons apunten fonts policials.

Però, qui eren aquests lladres de vedells nounats i eines ramaderes? Doncs, una parella de les rodalies de Puigcerdà. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per tal de trobar l'animal i els objectes sostrets, fent servir també la informació recopilada en l'aplicació del Programa Operatiu Específic (POE) del Món Rural. Poques hores més tard, els agents van localitzar el vedell al racó d'un garatge, que semblava més aviat un cobert, a les afores del municipi. Un cop allà, van detenir un home i una dona, de 34 i 33 anys, respectivament, com a presumptes autors del furt de materials i robatori del jove animal.

Sense rastre de les eines i el vedell ja és amb la mare

Els dos arrestats, coneguts pels Mossos i amb força antecedents policials, passaran els pròxims dies a disposició de l'autoritat judicial del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà. Tanmateix, de les eines sostretes no se'n va trobar res. I això que eren vàries: una màquina radial, una de soldar i tres bateries. El valor total superava els 1.400 euros i tot apunta que les van vendre ràpidament després de donar el cop a la granja, per tenir liquiditat el més aviat possible.

Respecte al vedell, que amb només dues setmanes de vida només hauria sobreviscut un parell de dies sense la llet materna, va ser lliurat ràpidament al propietari. En aquests moments ja es troba sa i estalvi amb la seva mare en aquesta explotació ramadera del camí que va de Pedragosa a Puigcerdà.