La Guàrdia Civil ha detingut un home de 34 anys al municipi de la Vall d'Uixó, a Castelló, després que aquest cap de setmana se saltés un control d'alcoholèmia a la carretera N-225 per, seguidament, denunciar que li havien robat el cotxe per fer veure que no era ell qui conduïa al moment de la infracció. Les incongruències de les declaracions van fer sospitar als agents que alguna cosa no anava bé, sobretot després que, més tard, el mateix home tornés a comissaria per informar que havia recuperat el turisme. Finalment, ha acabat arrestat per un delicte contra la seguretat viària i un altre de simulació de delicte. A més a més, després d'identificar-lo van descobrir que no disposava de carnet de conduir.

Fuig del control per evitar una multa

L'acusat estava desplaçant-se amb el seu vehicle després d'haver consumit una gran quantitat de begudes alcohòliques quan va adonar-se que hi havia un control policial a la carretera. Per evitar que li caigués una multa, no només per conduir sota els efectes de l'alcohol, sinó, a sobre, per fer-ho sense el permís, va decidir prendre l'arriscada decisió d'accelerar i fugir dels agents, amb l'esperança de poder evadir-los. I ho va aconseguir, ja que la patrulla de la Guàrdia Civil que va anar darrere d'ell li va perdre la pista als pocs quilòmetres.

No obstant això, i per anar sobre segur, l'home va decidir denunciar que li havien robat el vehicle per fer veure que no havia estat ell al volant quan va saltar-se el control. A comissaria van prendre nota de la denúncia, que a priori no tenia res d'estrany, fins que, unes hores més tard, el mateix home va tornar per informar que ja havia recuperat el cotxe suposadament sostret. Quan li van preguntar sobre els detalls del presumpte furt i la posterior recuperació del turisme, l'acusat va donar declaracions contradictòries i confoses. Això va motivar als agents a mantenir la investigació oberta pel robatori d'aquest cotxe i, finalment, van poder esbrinar que el conductor havia intentat ocultar el fet que havia estat ell el conductor escapolit.

Amb tot això, el conductor va quedar detingut per un delicte contra la seguretat viària, en haver posat en perill la resta dels cotxes que eren a la carretera, així com per simulació d’un delicte. En quedar identificat i demanar-li les dades, també van esbrinar que no comptava amb el carnet de conduir, ja que havia perdut tots els punts.