El pare de les dues noies pakistaneses que van ser assassinades al Pakistan en el que anomenen un ‘crim d’honor’, un assassinat premeditat quan les dues germanes, enredades també pel seu pare, van viatjar al seu país d’origen. La família no podia acceptar que Urooj i Anisa Abbas no volguessin casar-se amb els homes que la seva família havien concertat. Aquest dimecres la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han escorcollat el pis del pare de les noies, al barri de Sant Pere Nord de Terrassa, i després l’han detingut. 

La policia creu que el pare va organitzar el crim

Durant els mesos de la investigació, la policia catalana i la policia espanyola, de manera conjunta, han pogut trobar indicis que relacionen l’home amb el crim. No en va ser l’autor material. Ell no era al Pakistan. Però sí que per intervencions de comunicacions la policia creu que l’home, des de Catalunya, va ordir el pla per entabanar les dues noies per tal de viatjar al Pakistan i allà ser assassinades pels germans i cosins de les dues noies de 21 i 24 anys. Sabia perfectament què passaria al seu país si les dues noies hi anaven, i no només això, ho aprovava i ho alimentava, segons les investigacions que han fet els Mossos d’Esquadra.

c1c730d1 0126 469e a16d 3d9a93248199
L'home, detingut pels Mossos i la Policia, a Terrassa / ACN

És de les poques coses que aquí a l’Estat la policia i els jutges podran perseguir. Les dues germanes no tenien la nacionalitat espanyola i el crim es va produir al Pakistan, on les autoritats locals ja ho estan investigant. El pare, però, no va ser investigat ni reclamat, i en això s’ha basat la investigació que s’ha fet amb un grup creat especialment per aquest cas entre els Mossos i la Policia Nacional sota la batuta del jutge del Jutjat d’Instrucció 3 de Terrassa. Durant els dies que venen els investigadors passaran l’home a disposició judicial a l’espera que sigui el titular del jutjat qui decideixi si Ghulam Abbas, d’uns 50 anys, ha d’ingressar a presó o pot quedar en llibertat amb càrrecs acusat, de moment, d’un delicte d’inducció a l’assassinat.

Els germans, acusats del crim, tornen a Espanya

En el moment dels fets, al Pakistan, la policia va detenir a diverses persones de l’entorn de les noies per la seva presumpta relació amb el crim. Entre els arrestats hi va haver els cosins i també dos dels germans de les víctimes. Quan els dos germans van quedar en llibertat, però, i segons ha avançat TV3, van tornar a Espanya, on encara hi són.