Es dicta sentència contra un altre cas de violència vicària. El Tribunal Superior d'Edimburg (Escòcia) ha condemnat a cadena perpètua a Lukasz Czapla, de 41 anys, pel brutal assassinat del seu fill de dos anys. 

El mes de novembre de l'any 2020, Czapla va assassinar el seu fill Julius, de només dos anys, disparant-li al cap amb una pistola d'aire comprimit. A continuació, el va apunyalar amb un objecte afilat i va asfixiar-lo fins que el va matar. 

El jurat conclou que el pare va matar el nen "per venjança" a la mare

El tribunal ha conclòs que Lukasz Czapla va matar el petit de dos anys com a acte de revenja vers la seva mare. La parella s'havia separat un temps abans dels fets; no obstant això, la mare volia que el nen mantingués un contacte estret amb el seu pare, ja que res la feia sospitar del que podia passar. Tal com ha declarat a la televisió escocesa, "malgrat la ruptura (...) mai vaig impedir que es veiessin. El Julius se l'estimava com tots els nens estimen el seu pare; confiava en ell completament". La mare també ha declarat que "el [pare] va assassinar [el Julius] per venjança. Volia fer-me patir a costa de la vida del meu estimat fill". 

La condemna inicial per l'assassinat del petit és de vint-i-tres anys de presó. A aquesta sentència se sumen, a més a més, nou càrrecs més, incloent-hi conducció temerària i la possessió d'una pistola d'aire comprimit, la mateixa amb què va posar fi a la vida del seu fill. Per tot això, la condemna final ha estat de cadena perpètua. 

La defensa al·lega problemes mentals

L'advocat defensor de Lukasz Czapla al·lega que l'ara condemnat pateix de diverses malalties mentals. En concret, explica que Czapla conviu amb una "malaltia depressiva" que va ser decisiva per a dur a terme l'assassinat del seu fill. 

La defensa ha explicat que, en el moment dels fets, l'acusat es trobava sota els efectes de l'alcohol. Czapla hauria barrejat begudes alcohòliques amb el consum de medicaments antidepressius que li havien receptat. No obstant això, el tribunal va desestimar aquests fets, ja que, en un primer moment, l'acusat s'havia declarat innocent per la mort del nen.