Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest migdia un home que ha estat dues hores penjat d’un arbre després de fer-hi cap amb un parapent del qual ha perdut el control a Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà. Al voltant de les dues de la tarda un agent rural ha alertat els Bombers que un home estava penjat d’un arbre a uns vint metres i que no podia baixar. 

Encallat amb parapent a un arbre a Esterri d'Àneu

S’havia quedat encallat amb el parapent. L’home estava conscient, però de la manera que havia quedat enganxat a l’arbre, i a molta distància de terra, no podia baixar i també hi havia risc que, pel pes, acabés cedint, un fet que podria, ara sí, provocar greus lesions al parapentista

bombers Esterri 0011
Imatge del rescat del parapentista a Esterri d'Àneu, al Pallars / Bombers

Els Bombers de la Generalitat han desplegat dues dotacions terrestres, però que han tingut complicacions per arribar fins al punt exacte de l’arbre. A mig camí s’han trobat un arbre que tallava el pas. Abans d’arribar fins al parapentista han hagut d’alliberar el camí, tallant l’arbre.

El parapentista, il·lès

Finalment, han pogut accedir fins a sota l’arbre i amb l’autoescala han pogut baixar el parapentista, al voltant de les quatre de la tarda. Quan l’home ha pogut ser evacuat s’ha pogut també retirar el parapent que havia quedat penjat de l’arbre. Tot i que s’havia desplegat també tècnics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’home ha pogut ser rescatat il·lès.

bombers Esterri 0012
L'home ha pogut ser rescatat pels Bombers de la Generalitat