Incendi al complex de salut mental Benito Menni de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat). Un pacient del centre assistencial ha cremat un matalàs aquest dimecres al migdia i ha afectat una habitació sencera, segons han informat fonts de bombers i properes al lloc dels fets a ElCaso.cat. L'incident s'hauria produït al pavelló C, a tocar al carrer de Carles Martí i Vila de la ciutat, on estaria situat l'Hospital de Dia.

Ateses 16 persones a l'incendi del centre psiquiàtric de Sant Boi, dos de les quals han estat evacuades

El cos de bombers de la Generalitat revés l'avís a les 15.36 hores d'aquest dimecres. Tres dotacions s'han traslladat fins al centre assistencial, tot i que quan han arribat el foc ja havia estat extingit. Ha cremat tota l'habitació i els agents d'emergències han revisat la zona i comprovat que no hi quedaven flames enceses, a més de fer les corresponents tasques de ventilació. Respecte a les persones ferides, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que s'ha desplaçat amb cinc unitats terrestres i un comandament, ha atès in situ a 16, dos de les quals han estat evacuades a l'Hospital General de Sant Boi de Llobregat en estat menys greu.

L'origen de l'incendi hauria estat provocat per un dels pacients, segons ha pogut saber aquest mitjà, tot i que, pel que sembla els treballadors del complex de salut mental Benito Menni haurien actuat amb rapidesa i alertat a temps. Tot ha quedat en un ensurt, però han desallotjat a 16 persones, la gran majoria d'elles també ingressades al centre.