L'aparició d'un paquet sospitós al centre de Barcelona aquest dijous a la tarda ha provocat moments de màxima tensió, malgrat que finalment tot ha acabat en falsa alarma. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís d'un testimoni que explicava que havia trobat un paquet estrany a les portes d'una entitat bancària a l'avinguda del Paral·lel, a l'encreuament amb el carrer Aldana, i que feia soroll. Immediatament, s'ha activat el protocol corresponent en aquesta mena de casos i unes quantes patrulles s'han desplaçat fins a l'indret, incloent-hi efectius del TEDAX, per comprovar si podia tractar-se d'un artefacte explosiu. 

Durant les tasques de la policia catalana, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona, ha calgut tallar durant 30 minuts la circulació del trànsit i l'accés a les persones en aquest punt de l'avinguda del Paral·lel, a la frontera entre els barris de Sant Antoni i el Poble-sec, per tal de garantir la seguretat dels ciutadans. A la fi, els agents dels TEDAX han obert el paquet i s'ha pogut confirmar que a dins no hi havia cap bomba. Poc després, s'ha recuperat del tot la normalitat a la zona.

Segon objecte sospitós a Barcelona en pocs dies

El paquet sospitós a l'avinguda del Paral·lel és el segon que han de comprovar els agents del TEDAX dels Mossos a Barcelona els darrers dies. Diumenge passat, una maleta abandonada per una dona amb vel al maleter d'un autobús va provocar l'alarma a l'Estació del Nord. Els Mossos van desallotjar les instal·lacions i es va comprovar l'equipatge per esbrinar si hi havia cap bomba, però només s'hi va trobar roba. Segons sembla, la dona que la va deixar pretenia enviar-l'hi al seu marit, que l'estava esperant al sud d'Espanya. Tot plegat va provocar afectacions a diversos autobusos que havien de sortir o arribar aquella tarda a aquesta estació de la capital de Catalunya.

El jutjat arxiva les diligències

L'informe dels Mossos d'Esquadra en relació a la interceptació d'aquest paquet sospitós a les portes d'una entitat bancària de l'avinguda Paral·lel ha arribat al Jutjat d'Instrucció número 17 de Barcelona. El magistrat ha acordat arxivar provisionalment totes les diligències obertes, atès que l'autor dels fets és desconegut. També ha oficiat la policia catalana perquè investigui les circumstàncies d'aquest enviament.