Els Mossos d'Esquadra han tancat i desallotjat de manera preventiva l'Estació del Nord de Barcelona aquest diumenge a la tarda per una maleta sospitosa en el que, finalment, ha acabat sent tot una falsa alarma. Els fets han succeït quan una persona, una dona que portava el cap cobert amb un vel, ha deixat una maleta sospitosa al maleter d'un autocar que hi havia aparcat a les instal·lacions i que tenia prevista la seva sortida cap a la ciutat d'Algesires al voltant de les cinc de la tarda. No obstant això, la propietària de la maleta, després de deixar-la, ha marxat.

En adonar-se de la presència de l'objecte sospitós al maleter del vehicle, s'ha alertat als Mossos d'Esquadra, que ha activat el protocol existent en aquest tipus de casos i ha fet sortir a tothom a l'exterior del recinte de forma preventiva per la seva seguretat. Fins al lloc s'hi han desplaçat efectius del TEDAX per tal de fer les corresponents comprovacions i esbrinar si l'equipatge podria contenir un artefacte explosiu. No obstant això, en obrir-la, s'ha descobert que la maleta estava plena de roba. Tot sembla indicar que la intenció de la dona era enviar-se-la al seu marit. Un cop confirmada la falsa alarma, la situació a l'Estació del Nord s'ha normalitzat.

autobus estacio nord
L'autobús en el qual han deixat la maleta sospitosa. / ElCaso.cat
dona maleta sospitosa estacio nord
La maleta l'ha deixat una dona que anava amb vel. / ElCaso.cat

Afectacions en els autobusos que tenien prevista la seva sortida

El desallotjament i clausura temporal del recinte ha provocat retards i afectacions en els diversos autobusos que tenien programades la seva sortida o arribada a l'Estació del Nord aquest diumenge a la tarda, tot i que s'ha seguit fent servei des dels ponts dels carrers Marina i Sardenya. Estava previst que entre les 18.30 hores i la mitjanit hi hagués unes 60 sortides i 55 arribades, tant nacionals com internacionals.