La guàrdia civil que va matar, presumptament, les seves dues filles de 9 i 11 anys a la caserna de Quintanar del Rey (Conca). Paola Buforn Crespo, de 42 anys, va assassinar-les i després es va suïcidar amb la mateixa pistola que va utilitzar per acabar amb les vides de les menors. La dona, que no tenia antecedents per baixa psicològica, estava divorciada del seu marit, segons ha apuntat la investigació preliminar. Tot i això, sembla que la parella mantenia una relació cordial i el seu exmarit, en Santiago Escribano, de 47 anys, va rebre l'alerta del decés de les seves filles i la seva exparella mentre treballava en una obra com "qualsevol altre dia", quan "una trucada ha trencat la seva vida per sempre", ha explicat El País. Tot i que s'ha explicat la separació dels pares, el divorci no havia culminat i encara estaven en tràmits burocràtics per fer-lo oficial.

Paola, única dona de la caserna de la Guàrdia Civil a Quintanar del Rey

"Ya la ha montado, ya la ha montado", sembla que va dir el pare en escoltar la notícia segons el mitjà citat. Paola va ser trobada sense vida al costat dels cadàvers de les seves dues filles, Iris i Lara, cap a un quart de vuit del matí d'aquest dijous per un company seu de la caserna que va estranyar-se quan va veure que no es va presentar al servei a l'hora habitual. Va anar al pavelló central en escoltar l'esclat dels trets. Allà van descobrir, a la part de la caserna on residia amb les nenes, els cossos. La investigació d'aquest tràgic succés de suposat assassinat i posterior suïcidi de la dona està sota secret de sumari i a càrrec de la Policia Judicial de la Comandància de Conca.

Paola era la única dona dels onze guàrdies, un cap i un sergent de la Guàrdia Civil de Quintanar del Rey. Aquesta és només una dada més de l'interior de la caserna. Ara només queda esperar a l'autòpsia dels tres cadàvers que determinarà l'hora exacta del crim. Això faria possible especificar el moment del decés, pel fet que les informacions actuals apunten que el company va escoltar els trets al matí d'aquest dijous però, d'altres, indiquen que haurien mort la tarda anterior a la troballa dels cadàvers. 

Els veïnes carreguen contra la mare i parlen meravelles del pare

La dona va ser destinada a la caserna de la Guàrdia Civil de Quintanar del Rey en el 2018, on vivia amb les seves filles. Però, abans de la separació, residia amb el seu exmarit a la casa familiar. Els veïns del poble, segons ha narrat ABC, tenen diferents opinions al respecte. Uns diuen que era "bipolar" i, d'altres, que era "una asocial, una estirada i que no l'interessava integrar-se". Tot això, mentre parlen meravelles del pare i de tota la família Escribano. Paola, natural d'Algesires (Cadis) va ser militar entre 2003 i 2006 i va ser condecorada en diverses ocasions per missions internacionals en les que va participar. Ara, a l'espera de la investigació definitiva, tot apunta que va matar les seves filles, no se sap exactament perquè motivacions, i després es va suïcidar.