Una agent de la Guàrdia Civil de 42 anys ha matat les seves dues filles, de 9 i 11 anys, a Quintanar del Rey (Conca) i tot sembla indicar que després s'ha suïcidat. La dona, segons les primeres informacions, ha disparat a les menors a la caserna del municipi manxec amb una arma de foc, la mateixa que presumptament ha utilitzat per llevar-se la vida poc després.

El tràgic succés s'ha produït al voltant de les set del matí d'aquest dijous —concretament a les 7.19 hores— a Quintanar del Rey. Un metge s'ha desplaçat fins al lloc dels fets i ha confirmat el decés de les nenes i la dona, segons informen diferents mitjans locals de la província de Conca.

Trobada dels tres cadàvers a la caserna de la Guàrdia Civil

Fonts properes a la investigació han explicat a EFE que ha estat un company de servei de la dona morta qui ha trobat els cossos sense vida de les dos nenes i la seva mare. L'home, preocupat perquè l'agent no arribava a temps als seu lloc de feina aquest matí, ha anat al pavelló oficial per veure què succeïa. Un cop allà, ha descobert els tres cadàvers.

Les nenes i la dona tenien trets per arma de foc, el que en aquests moments sembla que ha estat la causa de la mort de totes tres. Les mateixes veus apunten que tots els indicis senyalen que la guàrdia civil, sense antecedents per baixa psicològica, ha acabat amb la vida de les seves filles i després s'ha suïcidat.

Reaccions al presumpte assassinat 

La consellera d'Igualtat de Castella-la Manxa i portaveu de la Junta, Blanca Fernández, ha expressat la seva estupefacció i rebuig als fets de Quintanar del Rey. "L'assassinat de dues nenes presumptament per la seva mare avui a Quintanar del Rey és el més dur i cruel a què podem assistir, és terrible, inexplicable, no tinc paraules. No pot haver-hi ni repulsa ni condemna més contundent. Quin dolor", ha publicat al seu compte personal de Twitter.

Les Corts de Castella-la Manxa han guardat aquest dijous un minut de silenci a l'inici de la sessió plenària per l'assassinat masclista d'Ángela cabañero a Barrax (Albacete) el 10 de desembre i el de les dues nenes, de 9 i 11 anys, que han perdut la vida aquesta setmana. La Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil investiga els fets per a esclarir el que ha succeït.